Kolovoz 15, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Novi film Quentina Tarantina srušio rekord u domaćim kinima

Bilo jednom u Holliwoodu  Tarantino, Brad, Margot SBP

Domaća kino publika s velikim nestrpljenjem dočekala je 9. film Quentina Tarantina. Ovaj vikend gledatelji su u velikom broju pohrlili u kino dvorane širom Hrvatske vidjeti najnovije ostvarenje kultnog redatelja o kojem svi pričaju. Koliko je publika bila željna novog Tarantina najbolje govori podatak kako je film u samo prva 4 dana prikazivanja pogledalo više od 27.000 gledatelja! Bilo jednom… u Hollywoodu već je nakon prva dva dana prikazivanja (četvrtak i petak) postao Tarantinov film s najvećom zaradom u kino otvaranju u Hrvatskoj, a kada se tome pribroje rezultati subote i nedjelje krajnje brojke još su impresivnije. Naime, dosadašnji Tarantinov rekorder bio je film Mrska osmorka (The Hateful Eight)  s 15.416 gledatelja u otvaranju dok ga je Bilo jednom… u Hollywodu prestigao za preko 12 tisuća gledatelja više!

 

Leonardo DiCaprio stars in ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD Bilo jednom u Holliwoodu SBP
image-170169

 
U američkim kinima film je do sada zaradio skoro 115 milijuna dolara i time za isti period prikazivanja prestigao dotadašnjeg rekordera Nemilosrdne gadove (103.9 milijuna dolara) dok je ukupna zarada na svjetskim kino blagajnama prešla 122 milijuna dolara.

 

Bilo jednom u Holliwoodu Margot SBP
image-170170

 

 
Kritičari velikom većinom imaju samo riječi hvale za ovaj prikaz zlatnog doba Hollywooda s uistinu zvjezdanom glumačkom postavom predvođenom Leonardom DiCapriom, Bradom Pittom i Margot Robbie. Tome svjedoče i visoke ocjene koje film ima na uglednim web stranicama posvećenim filmu imdb.com (8,2) i rottentomatoes.com (85%).
Svi ovi podaci govore u prilog tome da se kino publika u poplavi brojnih prequela, sequela, spinoffa i filmova o superjunacima, zaželjela originalnih naslova i da je Bilo jednom… u Hollywoodu definitivno film ljeta koji, ukoliko još niste, svakako morate pogledati na velikom platnu.

 

Bilo jednom u Holliwoodu SBP
image-170171

 
Uz Leonarda DiCapria, Brada Pitta i Margot Robbie, u filmu uloge su ostvarili Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis,  Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi. Ovo je ujedno i zadnja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Lukea Perryja.

 

 

 

 

“Bilo jednom…u Hollywoodu” vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Hollywooda. Radnja filma prati glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), bivšu zvijezdu jedne western TV serije, i njegovog dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu. To je ujedno i vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda te se Rick i Cliff moraju boriti za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu – Sharon Tate (Margot Robbie)…

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts