Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Nizozemska koncertna avantura djevojačkog zbora Mozartine!

Mozartine SBP

Koncertni raspored je gusto popunjen za članove Pjevačkog studija Mozartine. Nakon niza koncerata i seminara održanih diljem Hrvatske, Mozartine su spremne za koncerte u inozemstvu.

 

Prvi planirani koncerti u inozemstvu će se održati krajem ovog tjedna u Nizozemskoj. Djevojački zbor će u sklopu turneje prvo nastupiti u Amsterdamu u Crkvi Dobrog Pastira koji je zakazan za subotu 13. travnja, a dan nakon toga, 14. travnja u Rotterdamu u Katoličkoj katedralnoj crkvi Sv. Lovre i Elizabete.

 

Mozartine će na svojim koncertima biti predvođene dirigenticom i voditeljicom Ivom Majcenić, dok će Lorena Deidda biti klavirska pratnja.

 

Na ovim koncertima djevojke planiraju izvesti mješoviti program skladbi hrvatskih i stranih skladatelja koji su pripremale mjesecima. Prije svakog nastupa i turneje, djevojke kreću s ozbiljnim pripremama. Uvijek daju sve od sebe, a najveća nagrada im je zadovoljna publika.

 

mozartine lisinski
image-159764

 

 

Pjevački studio Mozartine je najveći zbor u Hrvatskoj koji ima 11 ansambala s preko tristotinjak članova. Koliko su članovi zborova aktivni potvrđuju i već sljedeći zakazani termini.

 

Nakon koncerata u Nizozemskoj, kreću pripreme za nastavak koncertne sezone. Prvi u nizu koncerata zakazani su za 9. lipnja kada će zborovi održati dva zagrebačka koncerta u Hrvatskom glazbenom zavodu.

 

Početak ljeta je rezerviran za istarsku turneju gdje su zakazani koncerti zborova u razdoblju od 15. – 19. lipnja.

 

Članovi i članice Pjevačkog studija Mozartine se marljivo pripremaju za Croatia International Choir Festival koji će se održati od 02. – 05. srpnja.

 

 

mozartine lisinski
image-159765

 

 

Svojim vokalnim umijećem publiku u Ninu će 15. srpnja zadiviti muški zbor – BoysVoice. Nakon ovih koncerata na red dolazi i Croatia International Jazz Fest od 18. – 25. srpnja.

 

Pjevački studio nije zaboravio ni one koji žele znati više. Kada ne budu nastupali, planiraju održati brojne seminare i edukacije diljem Lijepe naše.

 

No, krajem godine pripremaju veliki slavljenički koncert u Lisinskom, 15. listopada gdje će proslaviti 20 godina dugu karijeru.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts