Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Nisu mogli izabrati bolji trenutak?

Megan Markle_Instagram

Meghan Markle i princ Harry najavili su kako osnivaju humanitarnu organizaciju koju su nazvali “Archewell”. Od početka aprila više ne obavljaju kraljevske dužnosti i nemaju pravo koristiti u imenu svog brenda naziv Sussex.  “CNN” je od glasnogovornika dobio izjavu u kojoj piše kako ime organizacije nisu temeljili na imenu svog sina već na grčkoj riječi koja znači izvor akcije. Kažu kako je ta grčka riječ “arche” bila i inspiracija za ime njihovog sina.

– Archewell je ime koje kombinira drevnu riječ za snagu i djelovanje. Radujemo se pokretanju “Archewella”. – napisali su Meghan i Harry.

 

Vijest o pokretanju njihove humanitarne organizacije u Velikoj Britaniji nisu dočekali s oduševljenjem jer smatraju kako su mogli pričati neko bolje vrijeme i strpiti se da prođe borba s pandemijom korona virusa i zasmetalo im je što su ovu informaciju podijelili s javnosti baš u trenutku kada je britanski premijer Boris Johnson završio na intenzivnijoj njezi zbog korona virusa.

– Nisu mogli pričekati bolji trenutak? Ljudi u čitavom svijetu vode borbu s korna virusom i oni su baš sad odlučili staviti fokus na svoju organizaciju? Nije vrijeme za to, bez obzira na to koliko imaju dobru namjeru s ovom organizacijom. – bili su neki od komentara na društvenim mrežama.

Meghan i Harry su i na te optužbe imali odgovor.

– Kao i svima i nama je fokus na pružanju podrške naporima u borbi protiv globalne pandemije korona virusa. No, suočeni s tim informacijama koje izlaze na vidjelo, osjećali smo se obveznima podijeliti priču o tome kako je došlo do stvaranja naše organizacije i kako je dobila ime. – napisali su.

 

Izvor Azra.ba Foto Instagram

About The Author

Related posts