Srpanj 15, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

“Nevjerojatan događaj” u Teatru EXIT

Nevjerojatan događaj

U srijedu 6. ožujka u 20h u Teatru EXIT održat će se premijera obnovljene predstave Nevjerojatan događaj u režiji Ivice Boban. Ova nagrađivana predstava svoju je premijeru imala u Kazalištu KNAP 2014. godine, a od 6. ožujka 2019. igrat će u Teatru EXIT.
U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell’ arte četvero mladih glumaca - Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički transformirat će se pred vama snagom svog talenta i zavidnom vještinom u više od dvadesetak likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu.

nevjerojatan događaj
image-155600

…Saznat ćete kak jedan taksist baš tog dana ni imal sreće…i kak se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata…i kak je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu…i koga je antropologinja i uvažena i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid…i kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta…i kako je zbog izvanrednih vijesti  i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global…i što se dogodilo u jednom night clubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi puta obukla štikle—i sve to i još mnogo više…

Nevjerojatan događaj
image-155601

Predstava Nevjerojatan događaj, na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće i svih nemogućih, ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neo-liberalno kapitalističkog vremena u kojem živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tijekom predstave i koji će vam ispričati svoje istovremeno smiješne i tužne priče i razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli – jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu, nasmijati se do suza tuđim i svojim slabostima, glupostima pa i nesrećama – gdje se možemo rasteretiti, utješiti, osvijestiti i zajedno doživjeti i trenutke katarze.

Nevjerojatan događaj
image-155602


NAGRADE:

8. GUMBEKOVI DANI, 2015.
Erni Rudnički dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu za uloge u predstavi Ivice Boban Nevjerojatan događaj

22. FESTIVAL GLUMCA, VUKOVAR 2015.
Erni Rudnički dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu za uloge u predstavi Ivice Boban Nevjerojatan događaj

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA, 2015.
Erni Rudnički dodijeljena je Nagrada hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika – drama – ženska uloga

Piše D.T. Foto Teatar Exit

About The Author

Related posts