Rujan 23, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Neuništivi Kirk Douglas danas slavi 101. rođendan

Kirk Douglas i Zeta

Slavni glumac Kirk Douglas rođen je 9. prosinca 1916., što znači da danas slavi 101. rođendan. Njegova karijera traje više od sedam decenija, i smatra se jednim od posljednjih preživjelih članova “Zlatne ere” Hollywooda.

Američki tisak piše da će neuništivi otac Michaela Douglasa ovog vikenda ugasiti 101 svjećicu na velikoj zabavi za više desetina uzvanica, koju će upriličiti na svom imanju u blizini Los Angelesa.

 

Kirk Douglas i Zeta
image-115915

 

Rođen je kao Isur Danijelovič u Amsterdamu u državi New York, a njegovi roditelji bili su ruski Židovi iz Čavusija u današnjoj Bjelorusiji. Obitelj je bila siromašna, i pored Isura imala je još šest kćerki.

Isur je 1941. promijenio ime u Kirk Douglas i pristupio američkoj mornarici, gdje je bio oficir za komunikacije zadužen za otkrivanje i uništavanje neprijateljskih podmornica. U vojsci je proveo samo tri godine, prije nego što je zbog povrede časno otpušten.

Na osnovu posebne stipendije, upisao je Američku akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku, gdje je upoznao Dianu Dill, koja je 1943. postala njegova supruga. Dobili su sinove Michaela, koji je postao glumac, i Joela  koji radi kao producent, ali su se razveli 1951. godine.

 

Kirk Douglas i Zeta
image-115916

 

Tri godine kasnije, Kirk je oženio Anne Buydens sa kojom je dobio još dva sina, Peter i Erica. Peter se bavio produkcijom, dok je Eric krenuo očevim stopama, i bavio se glumom do svoje smrti 2004. godine.

Sa Anne je nedavno napisao i knjigu o tome kako održati ljubav.

 

 

 

Izvor Avaz.ba Foto Instagram

About The Author

Related posts