Rujan 26, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Neda Ukraden: Samo svoja Neda Ukraden na pragu 60-e izgleda kao J. Lo

10402892_10152528916615369_5198982758424117988_n

Neda Ukraden danas slovi za jednu od najuspješnijih pop pjevačica ovih prostora s iznimno velikim brojem koncerata u zemljama regije, ali i šire, te cijelom vojskom obožavatelja – od 7 do 77 godina. Unatoč već poodmakloj dobi (ušla je u 60-e) Neda izgleda savršeno, a ima stas na kojem bi joj mogle pozavidjeti mnoge mlađe kolegice.  Glazbenu karijeru započela je 1967. godine kada je snimila prvu pjesmu za Radio Sarajevo. Od tada do danas uvijek nas iznova iznenađuje novim pjesmama i nastupima. Za Nedu vrijeme kao da je stalo. Svakoga tjedna ima barem po dva koncerta i za nju riječ umor ne postoji. Nakon izlaska novog albuma i nekoliko video zapisa prije nekoliko dana snimila je još jedan spot za singl ‘ Najbolji klub u gradu ‘ u kojem izgleda poput Jennifer Lopez, tim povodom samo za ShowBizzMagazin.hr rekla je;

 

B2dBeUCCUAA_FEb
image-4207

 

 Iza vas su godine i godine postojanja na glazbenoj sceni. Što je to što vam daje motivaciju i gura vas naprijed?

Publika i uspjeh pjesama koje sam sve ove godine snimala daju mi snagu i stimulans. Tu je naravno i podrška moje obitelji. Radim doista ono što najviše volim.

Još uvijek intenzivno nastupate u svim zemljama u regiji. Koliko koncerata održite u godini?

Ne brojim sve svoje koncerte, ali samo u ovoj godini održala sam ih gotovo stotinu!

Najavili ste kako pišete autobiografiju. U kojoj je to fazi?

Ideju da svoj bogati estradni i glazbeni život pretočim u romansiranu biografiju, kao i mnoge stvari koje su mi se događale u privatnome životu, posebno užasne 90-e, nosim već dugo u sebi. No, kako je moj život i dalje vrlo aktivan, možda još nije došlo vrijeme da podvlačim crtu.

 

Anita Dujić Veljača
image-4208

 

Mnogi vaši bliski prijatelji i suradnici nažalost nisu više s nama. Kako se nosite s tim tužnim odlascima?

Strašna je činjenica da mnogi dragi suradnici i kolege nisu više s nama. Prije svih mi najviše nedostaju Đorđe Novković, Mato Došen i Čobi jer bili su dio moga života u pravome smislu te riječi.

 
Poznata je vaša nepresušna energija. Izašao je vaš novi album? Tko čini autorsku ekipu? Novi video spotovi?

 
U šali kažem da pjevam danju, pjevam noću. Odnosno, ako nisam na koncertu, onda sam u studiju. Puno ranije prije novog albuma Izašla je kompilacija s mojih 18 popularnih hitova iz 80-ih, gdje će se naći, među ostalim, Vrati se s kišom, Bol, boli, Nisi ti bio za mene, Srce u srcu, kao i mnoge druge. Na njoj su i dvije pjesme na slovenskom – Adijo, ljubica i Naj, naj.  Novi album ‘ Biti svoja’ u prodaji je od 04. travnja 2012. za cijelu regiju. Album je samo za mjesec dana napravio rekordnu prodaju. Naravno jedan dio zasluga za to ide i autorskoj ekipi među kojima su Dušan Bačić, Branimir Mihaljević, Fayo… Što se tiče dueta sa Kemalom Montenom sam već snimila spot, sad ćemo ga Željko Vasić i ja snimiti za naš duet. Nakon toga slijedi promocija albuma i spota. Upravo sam snimila video uradak za singl ‘ Najbolji klub u gradu ‘. Dok sam se šminkala kod kuće, pred sami dolazak na ovo snimanje nosila sam jednu, pa drugu unuku. Rekli smo da ćemo uskoro i njih da šminkamo i snimamo za neki moj spot.

 

10785018_175036855999997_415041350_n
image-4209

Osim glazbe bavite se i nekim drugim poslovima. Otkrijte nam kako uspjeti, unatoč svim obavezama, uskladiti poslovni i privatni život?

 
Mene rad čini sretnom. I još kad vidim da to usrećuje i druge ljude, da ih zabavlja i veseli, zaista mi nije teško. To se naravno odnosi i na ono što se zove rad u kući, kuhanje, spremanje, nabava. Tu su također i rekreacija, gimnastika, moda i kazalište.

 

B2dMq2PCEAA0tR9
image-4210

Ponosna ste majka odrasle kćeri, koja se udala i sama postala majka. Kako funkcionira odnos punica i zet? Vi kao baka?

 

Mi smo mala složna obitelj koja živi pod istim krovom – svatko u svome dijelu, s međusobnim uvažavanjem i pomaganjem. Nastojim biti netko tko će uvijek prije svega biti prijatelj i mojoj kćeri i njezinu mužu. Oni su tu uvijek da me iznenade nečim dobrim. Sretna sam i ponosna na njih i uvijek kažem da je moja kći i danas, s obzirom na to u kakvu je ženu izrasla, moj najveći uspjeh. Danas moj ponos su moje unučice blizankinje Aleksandra i Neda s kojima provodim svo svoje slobodno vrijeme za čiju budućnost maksimalno ulažem kako svoju ljubav tako i materijalna sredstva.

 

Ana Bacinger
image-4211

 

Tijekom karijere nastupali ste u raznim prostorima – od koncertnih dvorana do malih lokala. Predstavlja li Vam to ponekad problem ili se naprosto prilagodite i to Vam nije važno?

Ne može čovjek svaki dan imati koncert u Lisinskom ili takvom nekom uglednom koncertnom mjestu. Naprosto svako mjesto, lokal, diskoteka, hotel, stadion, plaža, može također biti dobar prostor za napraviti super štimung i provod!
Oduvijek vas je krasio vrhunski profesionalizam kada je riječ o poslu. Kao da ste od samih početaka svoje karijere bili prepušteni samoj sebi – od organizacije koncerta, izbora izdavačkih kuća, suradnika, putovanja na nastupe. Je li i danas tome tako?

Oko mene je uvijek bilo mnogo ljudi koji su na ovaj ili onaj način bili dio estradne priče – no to što sam uglavnom sama svoj menadžer, znači da me iskustvo naučilo da od biranja pjesama, suradnika, producenata, pa do realizacije na koncertima, najbolje ja znam što i koliko želim i mogu. To naravno ne isključuje mnoge ljude koji na terenu rade na realizaciji koncerata.

 

1546278_10152889433554459_8208669311612565418_n
image-4212

Imate li savjet za nove mlade izvođače koji tek započinju svoj glazbeni put?

Nema velike filozofije – treba biti vrijedan, korektan, profesionalno se odnositi prema poslu i s poštovanjem prema publici!

Kako danas gledate na mnoge izjave zlih jezika koji pokušavaju umanjiti sve ono što ste postigli u karijeri? Čini se kako ste i dan-danas meta raznih podmetanja i smicalica. Jeste li ikada saznali tko je podmetnuo eksploziv u Vašem kafiću?

S tim sam se odavno pomirila. Uvijek će biti onih kojima iz nekog razloga smetate ili ih naprosto iritirate. To je tako i svaka javna osoba osjetila je to na svojoj koži. Ja sam, nažalost, imala tu nesreću da se zbog svih strašnih ratnih sukoba koji su bili na prostoru bivše Jugoslavije nađem na meti raznih nacionalista, kriminalaca. I to paljenje moga kafea u Beogradu 1999. godine bilo je motivirano upravo željom da se netko osveti, prijeti ili što već. No to je posao za policiju i sud. Svoj život nisam upravljala prema zlu, nego k lijepim i pozitivnim stvarima.

 

B2dE_EcCUAAugqu
image-4213

 

Možete li reći da ste, općenito gledajući, sretni i zadovoljni svime što ste do sada postigli u životu? Ima li Neda još nekih neispunjenih želja?

Po prirodi sam osoba koja uvijek misli da može bolje i više, ali zaista bih bila preskromna ako bih rekla da nisam zadovoljna svojim životom i time što sam do sada postigla. Ni u snu nisam očekivala da ću toliko godina pjevati, biti ljudima zanimljiva, a pritom čvrsto hodati po zemlji i živjeti život kao sav normalan svijet.

 

Piše: N.K. i S.B. Foto: Show Bizz press

 

About The Author

Related posts