Lipanj 03, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Natali Dizdar – novi singl Krenimo nekamo

Natali Dizdar Foto Vladimira Spindler

Na svom posljednjem albumu “Iluzije” Natali Dizdar jasno je poslala poruku da je uz njezin moćan glas i glazbeni izričaj njezina velika snaga i pisanje pjesama. U radijski eter tako dolazi još jedna pjesma “Krenimo nekamo” za koju je glazbu u suradnji s Vladimirom Mirčetom napisala upravo Natali, tekst potpisuje Dejan Aleksić ujedno autor tekstova pjesama Iluzionist,Ne reci zauvijek, glazbenu produkciju producentski dvojac Pavle Miholjević i Jura Ferina, a pjesma će se naći na kompilaciji ženskog kantautorstva Femme nouvelle. S obzirom da se Natali posljednjih godina nametnula kao važan dio domaće ženske kantautorske scene ne čudi što je našla svoje mjesto među desetak drugih kantautorica na ovakvom projektu.

 

Natali Dizdar Foto Vladimira Spindler
image-162656

 

Pjesma “Krenimo nekamo” savršeno odgovara Natalinom nježnom, baršunastom vokalu, a pjesma će svojom zanimljivom formom zasigurno brzo osvojiti radijski eter, ali i naklonost obožavatelja.

 

“Pjesma ‘Krenimo nekamo’ se dosta razlikuje od ostalih pjesama na albumu *Iluzije* u izdanju Agapa-2017. Drago mi je da će izaći i u sklopu jedne ovako lijepe kompilacije. Atmosfera je sanjarska, mekana, u jednoj neobičnoj formi koja svakako odskače od pop standarda. Slagali smo ju ja i Vlado Mirčeta, čije prepoznatljive gitarske dionice idu kroz cijelu pjesmu, odličan tekst Dejana Aleksića, imali smo i goste, izvrsnog trubača Antonija Gečeka i saksofonista Marija Bočića” – rekla je o pjesmi Natali Dizdar.

 

Natali Dizdar Foto Vladimira Spindler
image-162657

 

Sudjelovanju na kompilaciji Femme nouvelle rado se odazvala jer smatra da je međusobno poticanje među glazbenicima vrlo važno.
“Mislim da je priča zanimljiva, na neki način i posebna.

 

 

 

 

 

 

Zadarska kantautorica kaže kako inspiraciju za pjesme pronalazi u svakodnevici, a najčešće u brojnim putovanjima koja su uz glazbu njezina velika strast.
“Inspiriraju me najčešće ljudi, odnosi, ali i neki novi osjećaj za život koji se svako malo pojavi, s nekim novim okolnostima i iskustvima u životu. Obično mi nijedno putovanje u daleku zemlju ne prođe bez inspiracije i neke nove melodije.” – kaže Natali koju ovo ljeto čekaju novi nastupi i izazovi, ali i rad na novim materijalima.

 

 

 

piše M.T Foto Vladimira Spindler

About The Author

Related posts