Srpanj 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Najšokantnija revija dokumentaraca “Skriveno – otkriveno” se nastavlja

skriveno otkriveno

Dokumentarci koji pune kino dvorane – „U podrumu“, „Pogled tišine“ i „Citizenfour“

Pozivamo Vas da ne propustite tri izvrsna dokumentarna filma koji već dva tjedna pune kino dvorane u sklopu Revije dokumentarnih hitova godine „SKRIVENO-OTKRIVENO“ – Oscarom nagrađeni Citizenfour, film Ulricha Seidla U PODRUMU te POGLED TIŠINE, Joshue Oppenheimera.

Ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji dugometražni dokumentarni film CITIZENFOUR, redateljice Laure Poitras, priča je o Edwardu Snowdenu – najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, čovjeku koji je javnosti obznanio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana od strane Nacionalne službe sigurnosti SAD-a – NSA.
Film austrijskog redatelja Ulricha Seidla, tematizira mračnu mistiku podruma na lošem glasu i vodi vas u živahan polusvijet neobičnih ljudi koji tamo provode svoje vrijeme. Radilo se o limenoj glazbi, skupom namještaju, seksualnosti, oružju, fitnessu ili o bičevima i lutkama; zavirite u opskurni svijet ljudske opsesije. U PODRUMU je više od zbira priča austrijskih privatnih podzemlja jer vas kroz nju vodi seidlovski stilizirana estetika, obojenom svježim i dosjetljivim kritikama društva.
POGLED TIŠINE film je Joshue Oppenheimera, američkog redatelja poznatog po mnogim dokumentarcima, između ostalih i po Oscaru nominiranom Činu smaknuća. Dokumentarni film kojeg predstavljamo na Reviji bavi se osobnim tragedijama žrtava u poslijeratnoj Indoneziji. Na hrabar i oštar način, obojen vizualnom poetičnošću, pokušava razriješiti zamršeni odnos počinitelja i žrtava političkih ubojstava tijekom 60-ih. U središtu priče nalazi se protagonist Adi koji pokušava saznati tko je i kako ubio njegovog starijeg brata, pri tom razbijajući dugu tradiciju šutnje i straha zarivenih u njegovoj obitelji.
Film je ovjenčan mnogobrojnim nagradama za najbolji dokumentarac (Venice Film festival, Göteborg Internationa Film Festival, Sofia International Film festival i dr.), a valja napomenuti i kako su Pogled tišine producirali velikani dokumentarizma Werner Herzog i Errol Morris.
Sve filmove revije možete pogledati u Kinu EUROPA i Dokukinu KIC , ali i u kinima diljem Hrvatske. Karte možete kupiti na blagajnama navedenih kina (ovisno o projekciji) i to po cijeni od 25 kn za građanstvo te 22 kn za studente i umirovljenike. Napominjemo da su dostupni i paketi ulaznica za sva tri filma,
čijom kupnjom jedan film možete pogledati gratis.
Hrvatski distributer sva tri filma je Restart Label.
Detaljne najave projekcija pratite na stranici Restart Labela i na Facebook stranici – Baš volim dokumentarce!

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts