Ožujak 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Najpopularnije Shakespeareovo djelo na 5. jubilarnom Midsummer Scene festivalu

midsummer17_grj_240617 - Copy

Jeste li znali da je Shakespeareov San Ivanjske noći jedna od najgledanijih kazališnih predstava u povijesti? Milijuni ljudi diljem svijeta gledalo je barem jednu predstavu najpoznatijeg britanskog književnika koji je u početku karijere u rodnom Stratfordu predstave pisao za pet funti. Njegovo stvaralaštvo ostavilo je dubok trag diljem svijeta, a kazališna publika u Hrvatskoj će ovog ljeta imati prilike pogledati ovu predstavu na izvornom jeziku. Prilika je ovo kakvu nisu propustile ni tisuće posjetitelja iz 32 zemlje koliko ih je posjetilo dubrovački Midsummer Scene Festival koji se ovog ljeta održava od 20. lipnja do 5. srpnja. Prekrasna dubrovačka tvrđava Lovrjenac bit će ponovno najljepša pozornica za izvođenje ovog djela barda engleskog stvaralaštva koja ostavlja bez daha.

 

midsummer84_grj_240617
image-126745

“Ova godina je za nas posebna i izrazito smo ponosni jer slavimo mali, peti jubilej našeg festivala. Naš festival se pokazao kao jedinstvena kulturna ponuda Dubrovnika i Hrvatske koja uživa podršku institucija i svih turističkih subjekata. Želimo pružiti gledateljima nezaboravno iskustvo doživljaja povijesne i kulturne baštine kroz kazališnu čaroliju i trudimo se svake godine obogatiti festival dodatnim programima.”– istaknula je producentica Darija Mikulandra Žanetić.

 

midsummer09_grj_240617 (1)
image-126746

Uz San ivanjske noći, jubilarno, 5. izdanje jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku najavljuje bogato i uzbudljivo kulturološko putovanje. Ovog ljeta u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Midsummer Scene po prvi puta predstavlja zanimljivu monodramu Henry V (Man and Monarch) australskog glumca Brett Browna, a u režiji Philip Parra. Predstava je do sada osvojila srca brojnih ljubitelja vrhunskih kazališnih djela, a 2016. godine osvojila je nagradu za najbolju solo izvedbu Shakespearea na Ostrava Shakespeare Festivalu.

 

midsummer00_grj_240617
image-126747

Festival nastavlja suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kroz program Midsummer Night’s Music na Lovrjencu, kao i suradnju s Domom Marina Držića. Kroz program Držić meets Shakespeare Midsumme Scene ukazuje na važnost ostavštine velikih hrvatskih književnika, a posebno našeg najvećeg komediografa Marina Držića, trudeći se približiti i prikazati veličinu i vrijednost njihovih djela posjetiteljima iz cijelog svijeta.

 

midsummer09_grj_240617
image-126748

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts