Travanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Najavljen prvi Croatia Music Adventures!

article_big_1434487136croatia_ma

Prva sezona CROATIA MUSIC ADVENTURESA održat će se ove godine na dubrovačkomParku Orsula i tamo ugostiti 2 velika svjetska glazbena imena. Jedan od najpoznatijih talijanskih soul vokala na svijetu – Mario Biondi, nastupit će 4. kolovoza, dok će nekoliko dana prije, točnije 28. srpnja, na kamenje Parka Orsula zakoračiti britanska grupa koju probrana hrvatska publika prati, poštuje i obožava – Asian Dub Foundation. O projektu su detaljnije govorili direktorica TZ grada Dubrovnika – Romana Vlašić, voditeljica Menart BPM-a – Maja Valjak, predsjednik Udruge Ambient Croatia Andro Vidak i Goran Kunštek,suvlasnik tvrtke Promoteka d.o.o.

CROATIA MUSIC ADVENTURES je glazbeno – scenski projekt čiji je cilj spajanje izuzetnih hrvatskih lokacija i stranih glazbenih zvijezda, limitirajući broj ulaznica po svakom koncertu.  To razlikuje ovaj neobični projekt od masovnih festivala ili koncerata na hrvatskoj obali ili kontinentu. Upravo zbog traganja za savršenim lokacijama, organizatori su za  prvu destinaciju CMA odabrali čarobni Park Orsula u Dubrovniku, čiju je nevjerojatnu lokaciju britanski Pulse Radio svrstao na top listu deset najljepših u svijetu. Tako se mali hrvatski Park Orsula našao u elitnom društvu Islanda, SAD-a, Meksika, Ibize

O Parku Orsula: Potaknuti  idejom o ljetnoj glazbenoj pozornici kakva je Dubrovniku nedostajala i koja će funkcionirati dugoročno, udruga Ambient Croatia posljednjih je devet godina renovirala i konzervirala ostatke crkvice Sv. Orsule iz 14 stoljeća, izgradili su gledalište (amfiteatar), osigurali struju, primarnu protupožarnu zaštitu i pošumili lokaciju. Probijanjem i čišćenjem povijesnog dubrovačkog karavanskog puta, udruga je integrirala Park Orsulu u urbano dubrovačko tkivo, ostvarivši atraktivnu pješačku vezu parka sa Gradom. Park je do sada posjetilo više od 10 000 individualnih posjetitelja a udruga Ambient Croatia okupila je preko 1000 registriranih članova i simpatizera. Sve ovo, uz prirodan položaj lokaliteta koji se nalazi van grada, na strmoj hridi 200m iznad mora s koje se pruža jedan od najljepših pogleda na gradske zidine i okolni akvatorij, na mirnom području gdje gradska buka i vreva ne mogu omesti scenske izvedbe, a scenske izvedbe ne remete komunalni javni red i mir, Park Orsulu u doslovnom smislu čini i potvrđuje mjestom za realizaciju snova. Glazbeni program Parka Orsula već nekoliko godina nudi najbolje od regionalne glazbene scene tako da će i ove godine osim Croatia Music Adventures ugostiti Rundek Cargo Trio, S.A.R.S, Vatru

Mario Biondi široj hrvatskoj javnosti postao je poznatiji prije više od pola godine kad je oduševio punu dvoranu Lisinski. Njegov fantastični i baršunasti bas poznat je diljem svijeta, a u Italiji trenutno promovira svoj aktualni album „Beyond“ (Sony Music / Menart) koji je najavio singlom “Love Is A Temple”. Zamjetnu karijeru postigao je u Japanu dok u svojoj karijeri bilježi i izvrstan nastup u Londonskom Royal Albert Hallu gdje je nastupao s grupom Incognito. Mnogi zaljubljenici u soul i jazz su komentirali kako je Biondijev zagrebački koncert bio jedan od najboljih koje su ikada slušali u dvorani Lisinski, što je vrlo smion komentar s obzirom na povijest dvorane. Zagrebački koncert okupio je mnoga lica društvenog života, ali i vinare te enologe među kojima je velik broj Biondijevih obožavatelja. Iako vrlo zauzet turnejom po Italiji na kojoj trenutno promovira aktualni album „Beyond“ , u svojem kalendaru4. kolovoz je rezervirao za Dubrovnik.

Asian Dub Foundation u Dubrovnik dolazi dva tjedna nakon izlaska njihovog novog albuma „More signal and more noise“  koji je planiran za 10. srpnja. Bit će to njihov prvi nastup ikada na samom jugu Hrvatske! Bend danas čine Steve Savale, Dr Das, Akatava, Ghetto Priest, Nathan Flutebox Lee, Rocky Singh, a njihova je priča zaista specifična i neopisivo moćna. Ponovno okupljanje benda dogodilo se 2012. godine nakon poziva Fabiena Rigalla Steveu Savalu, utemeljitelju ADF-a  jer je Cinema Secret s ADF-om želio ponovno snimiti dijelove soundtracka za kultni film Matthieua Kassowitza i u 1995., ali ovog puta u ozloglašenom Broadwater Farm Estateu u sjevernom Londonu iste noći kad su se održali gradonačelnički izbori. Za one koji se ne sjećaju, događaji na Broadwater Farm Estateu su 2011. godine pokrenuli niz prosvjeda i pobunu diljem Engleske jer je policija ustrijelila stanovnika tog dijela Londona. Vlasti su ideju snimanja soundtracka proglasile opasnom i nastojali su ju spriječiti, ali je koncert ipak održan i reakcije su bile nevjerojatne! U samo sat vremena prodano je 1000 karata te su održali dva dodatna rasprodana koncerta u londonskom klubu Troxy.  Noć nakon nastupili su u kultnoj pariškoj dvorani Le Trianon i to u večer kad je Sarkozy izgubio izbore. Njihov je nastup te večeri u Parizu izazvao mnogo previranja, a podržao ga je redatelj filma La Haine, Matthieu Kassowitz i to u javnim medijskim istupima. Činilo se kao da nastup nije slučajno baš tu večer i ADF je time postao dio nepisane francuske političke povijesti. Njihova se pojavnost često povezuje s buntom protiv postojećih političkih struja.

 

1434487136croatia_ma
image-25200

 

U glazbenom smislu, iza njih je niz godina nastupanja, a pozornicu su dijelili i s velikanima poput Rage Against The Machine, The Cure i Radiohead, a kao i Biondi, obožavani su u Japanu gdje je 2013. objavljen i posljednji album „The singnal and the noise“. Njihov zvuk je kombinacija jungle ritmova, duba, punk rock gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija, a na Park Orsulu donijet će duh buntovnog, ali kozmopolitskog britanskog miljea.

Ulaznice za koncert Marija Biondija možete kupiti putem www.ulaznice.hr i na svim prodajnim mjestima istoga sustava. Pretprodajna cijena iznosi 300 kn dok će na dan koncerta, ukoliko preostane ulaznica, iznositi 350,00 kn.

U slučaju vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert će biti prebačen u športsku dvoranu Gospino polje zbog zahtjevnosti produkcije. Organizator zadržava pravo izmjene lokacije i ulaznice nije moguće vratiti. Informaciju o premještanju koncerta izvršit će putem medija i putem svojih kanala informiranja ( web, facebook, mailing lista ).

Ulaznica za Asian Dub Foundation možete kupiti online putem www.ulaznice.hr i putem prodajnih mjesta sustava ulaznice.hr. Pretprodajna cijena iznosi 240,00 kn dok će na dan koncerta, ukoliko preostane ulaznica, iznositi 270,00 kn.

U slučaju vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert će biti prebačen u športsku dvoranu Gospino polje zbog zahtjevnosti produkcije. Organizator zadržava pravo izmjene lokacije i ulaznice nije moguće vratiti. Informaciju o premještanju koncerta izvršit će putem medija i putem svojih kanala informiranja ( web, facebook, mailing lista ).

Bez velike podrške sponzora, projekt ne bi bilo moguće realizirati, a to su: Lynchburgh Lemonade – Coca Cola, Becks, Fiat500x, Korlat vina, hotel Adria i tiskara Balboa kojima zahvaljujemo na podršci i povjerenju.

Sve informacije o ulaznicama i samom projektu možete pronaći nawww.croatiamusicadventures.com ili na facebook stranici Croatia Music Adventuresa.

 

Piše  M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts