Srpanj 12, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci prikupljeno više od 700 tisuća kuna za unaprjeđenje uvjeta u rodilištima

UNICEF Mliječna staza Nevena_Rendeli_fotoGMarinov

Jučer je više od 2300 odraslih i djece, uz podršku više od 100 volontera, trčalo na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza kako bi sve novorođene djevojčice i dječaci u Hrvatskoj imali najbolji mogući početak u životu. UNICEF je kroz kotizacije trkača te donacije građana i tvrtki ove godine prikupio više od 700.000 kuna koje će biti usmjerene nabavci specijalizirane opreme za sva rodilišta u Hrvatskoj i edukaciji zdravstvenih djelatnika.

 

 

UNICEF Mliječna staza Glavna_utrka_start
image-171389

 

 

Ovogodišnja Mliječna staza dio je inicijative kojom će UNICEF, u suradnji s Ministarstvom zdravstva, osigurati opremu koju su nacionalna rodilišta prepoznala kao prioritetnu, kao što su bežični CTG uređaji koji mjere djetetov puls, a majci omogućuju kretanje, fototerapijske dekice za liječenje novorođenačke žutice dok je dijete uz majku te krevetići za bebe prilagođene majkama koje su rodile carskim rezom.

 

 

UNICEF Mliječna staza Djecja_utrka_fotoPSantini
image-171390

 

 

Program utrke održane pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba otvorile su UNICEF-ove ambasadorice dobre volje Bojana Gregorić Vejzović i Mirna Medaković Stepinac te ambasadorica utrke Nevena Rendeli Vejzović, a grupa Meritas pobrinula se za glazbeno zagrijavanje. Start treće UNICEF-ove utrke Mliječna staza označili su predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, maratonka Matea Matošević Hačić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

 

 

UNICEF Mliječna staza Matosevic_Cilic_Castillo_Bandic_start_foto_PSantini
image-171391

 

 

 

Već tradicionalno popularna dječja utrka, održala se je u prijepodnevnim satima na Trgu kralja Tomislava. Više od 400 djevojčica i dječaka u dobi od 5 do 12 godina trčalo je kako bi pomogli onim najmlađima, a najbržima je nagrade uručila pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

 

UNICEF Mliječna staza Medakovic_Castillo_Cilic_Gregoric_fotoPSantini
image-171392

 

 

 

Ove godine Mliječna staza je okupila rekordnih 54 korporativna tima, a u svojem najuspješnijem izdanju do sada održala se uz podršku partnera-zvijezda utrke – Kauflanda, Vindije, Zagrebačkog Holdinga, Algebre, Intersporta, Pampersa, Tele2 Studene, HDS ZAMP-a i BINA Istre.

 

 

UNICEF Mliječna staza Meritas_fotoGDimic
image-171393

 

 

„Mliječna staza je posebna jer okuplja sve koji mogu doprinjeti promjenama na bolje za najranjiviju djecu, a na ovoj utrci svi su pobjednici već i prije nego što ona počne. Svake godine ima sve više ‘zvijezda’ na Mliječnoj stazi, a zaista je bilo posebno vidjeti djecu i roditelje s kolicima kako trče za one najmlađe. Hvala svim sudionicima, volonterima, Čuvarima djetinjstva, partnerima, Ministarstvu zdravstva, Gradu Zagrebu te Zagrepčankama i Zagrepčanima što su pomogli da napravimo značajan iskorak prema osiguravanju najbolje moguće skrbi za mame i bebe u svim hrvatskim rodilištima“, poručila je na kraju utrke Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

 

 

Tim_Zvijezde_djecjih_prava_ UNICEF Mliječna staza fotoGMarinov
image-171394

 

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress/P.Santini, G.Dimić,G.Marinov

 

About The Author

Related posts