Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Na pritisak gumba od štikle nastaje balerinka!

cipele

Kanadska dizajnerica Tanya Heath osmislila je praktične cipele za svaku prigodu, zahvaljujući potpeticama koje se laganim pritiskom na gumb odvajaju i u trenu iz salonki pretvaraju u balerinku ili cipelu s ravnim potpeticama, piše Daily Mail.
Na svojem je izumu radila gotovo dvije i pol godine, a na zamisao je došla dok je putovala na posao u cipelama s ravnim potpeticama te se u uredu preobuvala u drugi par s visokim potpeticama. Brand se počeo reklamirati u rujnu 2013. pod sloganom “Ista cipela, druga potpetica, beskonačne mogućnosti”.

Balerinku u trenu možete pretvoriti u elegantnu salonku s tankom ili debljom potpeticom ili pak punom petom, a možete odabrati različite uzorke i boje. Potpetice možete pospremiti i u večernju torbicu, kaže 44-godišnja Kanađanka te dodaje da, poput svake žene, obožava cipele, ali ne podnosi obuću od koje osjeća bol u stopalima, prstima i nogama. No, udobnu cipelu koja će istodobno izgledati lijepo i neće izgubiti formu ni nakon što se iz salonke pretvori u balerinu nije bilo lako napraviti, zbog čega je dizajnerica na projektu angažirala 14 inženjera, 10 dizajnera i brojne obućare.

Heath već dvadeset godina živi u Parizu, gdje je otvorila jedinstvenu prodavaonicu cipela i potpetica, koje se mogu kupiti odvojeno. Visina potpetice iznosi između 4,5 i 9 centimetara. Cipele stoje od 260 eura naviše, a potpetice između 35 i 70 eura.
Izvor: tportal.hr

About The Author

Related posts