Prosinac 12, 2018

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Movember je mjesec brkova!

Movember

Studeni (internacionalno nazvan novembrom) u svijetu je poznat i kao Movember – mjesec posebne pažnje posvećene muškarcima i njihovu zdravlju. Muškarci ga obilježavaju puštanjem brkova, a u Hrvatskoj Kuća magične trave, proizvođač prirodne kozmetike, propagira taj trend i u našoj zemlji.

Puštanje brkova je kroz godine, poput odjevnih sezonskih kolekcija, neprestano variralo i vraćalo se u modu jednakom brzinom kojom je izlazilo iz nje. Kako bi spriječili prevrtljivost modnih trendova i jednom zauvijek vratili ovaj karakterističan detalj među mušku populaciju, dvojica Australaca je uz nekolicinu prijatelja odlučila odbaciti svoj pribor za brijanje i jednostavnim činom puštanja brkova skrenuti pozornost na muško zdravlje, s naglaskom na borbu protiv raka prostate. Zajedno su skovali naziv Movember spajanjem mjeseca novembra s australskim nazivom za brkove “mo”, a ideja koja se isprva razvila kao šala prerasla je u svjetski pokret.

KMT for men
image-113103

Grupi za prikupljanje donacija u njezinu se početku pridružilo svega trideset ljudi, a širenjem fokusa na borbu protiv raka testisa i sličnih bolesti koje pogađaju mušku populaciju, stekla je internacionalnu pozornost i postala ozbiljan igrač financirajući preko 800 programa preventivnog otkrivanja bolesti.

Melem za brkove
image-113104

Pokretu se mogu pridružiti i Hrvati puštanjem brkova tijekom studenog. Kuća magične trave, domaći proizvođač prirodne kozmetike, u tome potpuno podržava naše momke i pruža im kvalitetne, prirodne proizvode za njegu i održavanje ne samo brkova, nego i brade, kao i kože cijelog tijela. Za Movember, preporučuju Melem za bradu, brkove i lice, koji zagrijavanjem u rukama omogućuje kreiranje željenog oblika brkova te sjajnu i njegovanu bradu, a posebno je prikladan i za njegu kože lica. Rekli bismo, must have za dečke, s tim da ga i mnoge cure vole koristiti za njegu svojih usana.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts