Veljača 16, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Monodrama “Baš ti, baš tu” premijerno u Studiju EXIT

5. prosinca u prostoru Studija EXIT premijerno će biti izvedena monodrama Baš ti, baš tu,  prema knjizi No one belongs here more than You Mirande July, u režiji Brune Bebić, a u dramatizaciji i izvedbi  Vanje Matujec. Predstava je nastala u produkciji Umjetničke družine AUZVINKL.

O PREDSTAVI:

Junakinja ove drame prisjeća se naizgled bizarnih i nevažnih situacija nastalih u njezinom stalnom nastojanju da prevlada usamljenost i odvojenost od svijeta. Često se osjeća kao statist u vlastitom životu, pa iznalazi sve zakučaste načine kako da se uklopi odlazeći na tečaj romantike, držeći satove plivanja u svojoj kuhinji ili koketirajući sa ženskim prijateljstvom. Pokušavajući uspostaviti odmak i razumjeti, počesto nespretno, naizgled ljupko, ali bez uvijanja i začudno direktno, njezina propitivanja su britka i duhovita. Fantazija je vitalna priroda svih lica i likova Mirande July. U pozadini njezinih pitanja stoji dilema: radi li se ovdje i sada o privremenom životu na putu prema stvarnome životu koji nas čeka negdje u budućnosti. Glavna junakinja njezina života uspješno pretapa humor i patos, progovara o svim velikim pitanjima duhovito, pronalazeći ipak radost i mjesto u svijetu koje je Baš za nju, baš tu.

O AUTORICI:

Miranda July međunarodno je priznata multimedijalna umjetnica, performerica, književnica i filmska autorica. Filmsku publiku osvojila je redateljskim debijem Ti i ja i svi koje poznajemo, za koji je nagrađena Zlatnom kamerom na međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu 2005. godine te posebnom nagradom žirija na Sundanceu. Njezini multimedijalni radovi našli su svoje mjesto na Bienallu u Veneciji, kao i u MOMA-i. Debitantskom zbirkom pripovijedaka Baš ti, baš tu 2007. godine Miranda July osvojila je prestižne međunarodne nagrade za kratku prozu, ali i zahtjevnu čitateljsku publiku u brojnim zemljama u kojima je prevedena. Upravo ova zbirka pripovjetki inspiracija je za kazališnu predstavu Baš ti, baš tu.

Izvor: Teatar Exit Foto Screenshot

 

 

About The Author

Related posts