Siječanj 20, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

“Moja kišna djevojčica” dirljiv dnevnik odrastanja djevojčice s autizmom!

3698

Predstavljanje knjige ‘Moja kišna djevojčica’ održat će se u ponedjeljak, 15. prosinca u 19 sati u Megastoreu, Bogovićeva 7, Zagreb.

 

Davina je pseudonim žene u ranim 40-ima koja saznaje  da neće moći postati biološka majka te je zajedno sa suprugom odlučila posvojiti 18-mjesečnu djevojčicu iz BiH. Uskoro je shvatila da je djevojčica, njezina Princeza, posebna.

‘Moja kišna djevojčica’ svojevrsni je dnevnik Princezina odrastanja čije je dijelove Davina počela objavljivati na forumu Roda u želji da potakne ljude da posvajaju djecu s posebnim potrebama i objasni im da mogu biti, kao i oni – sretna obitelj.

 

Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga. Zbog prirode nastanka i manifestacije, autizam je vrlo složeni poremećaj. Glavne karakteristike autizma su slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija, ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja. Po tim karakteristikama autizam se razlikuje od ostalih poremećaja iz grupe poremećaja autističnog spektra.

 

3698
image-6363

S našom Princezom nije nimalo lako – ni njoj ni nama. Naša kći koju smo posvojili ima Aspergerov sindrom, poremećaj iz autističnog spektra. Društvo na nas, takve roditelje, gleda kao na neke junake – imamo dijete koje nije naše biološko i još s posebnim potrebama – pa to je za dvostruko žaljenje. Treba puno snage za borbu protiv takva stava’, napisala je autorica knjige.

Piše : A.R.               Foto : Screenshoot

About The Author

Related posts