Siječanj 27, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Mladi iz 19 zemalja oduševljeni ljepotama Hrvatske

Lions kamp mladež SBP

Hrvatska je ovog ljeta bila domaćin najvećeg Lions omladinskog kampa ikad održanog u našoj zemlji. Mladi iz 19 zemalja svijeta upoznali su ljepote Hrvatske i zajedničkim druženjem, raznolikim radionicama te edukativnim aktivnostima stekli neprocjenjiva iskustva, nova prijateljstva i uspomene koje će zauvijek pamtiti.

 

Lions kamp mladež SBP
image-169547

 

 

Sudionici kampa koji dolaze iz SAD-a, Japana, Indije, Britanije, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Italije, Izraela, Litve, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Slovačke i Turske tjedan su dana boravili u Poreču, a uz podršku domaćih Lionsa, upoznali su se s brojnim  kulturnim i sportsko rekreativnim znamenitostima u Istri. Posjetili su Rovinj, Vrsar, Pulu, Grožnjan, Motovun i Pazin, a uz ljepote naše zemlje posebno su ih oduševili gostoprimstvo i srdačnost naših domaćina.

 

Lions kamp mladež SBP
image-169548

 

“U Hrvatskoj sam upoznala mnogo predivnih ljudi. Svaki sudionik kampa zaista je poseban na svoj način, a za nekoliko od njih vjerujem da će mi ostati prijatelji za cijeli život!” – istaknula je Luna iz Izraela.

 

Lions kamp mladež SBP
image-169549

 

 

Mladi Lionsi svoj boravak u Hrvatskoj iskoristili su za neizostavan humanitarni cilj. Zajedničkim su snagama sudjelovali u humanitarnoj akciji bojanja ograde i ulaznog dijela Osnovne škole Poreč koja će svojim učenicima u novoj školskoj godini ponosno pokazivati razigrani pečat dobrote Lionsa.

 

Lions kamp mladež SBP
image-169550

 

 

“U Hrvatskoj mi je bilo toliko lijepo da sam ostala malo duže i provela prekrasno vrijeme s dvije obitelji. Bilo mi je zaista prekrasno i osjećala sam se kao kod kuće.”- otkrila je Elizabeth iz SAD-a, dok je Ana iz Španolske Hrvatsku i svoje doživljaje opisala jednom riječju: “Raj.”

 

Lions kamp mladež SBP
image-169551

 

 

Lions Youth Camp and Exchange program utemeljen je sukladno prvom cilju lionizma: „Stvoriti i njegovati duh razumijevanja među narodima svijeta“ a održava se od 1974. godine. Uz misiju promicanja međunarodnog mira i razumijevanja, programi kampa i razmjene mladih pružaju  tisućama mladih u dobi od 15 do 22 godine iskustvo  života u drugim kulturama i stjecanje novog  razumijevanje svijeta kroz putovanja u inozemstvo. Kao sudionici razmjene, mladi imaju priliku živjeti u obiteljima  u drugoj zemlji, upoznati  vršnjake iz cijelog svijeta, saznati sve o značaju i radu Lions organizacije, općenito i u zemlji domaćina, otkrivati vlastite vrijednosti i mogućnosti, naučiti  kako njegovati  i poštovati prijateljstvo  i različitost!”

 

Lions kamp mladež SBP
image-169552

 

 

Razmjena i kamp u Hrvatskoj  organizirani su u porečkom kampu Lanterna na razini Lions Distrikta 126 Hrvatska, a  uz  partnerstvo i aktivno sudjelovanje Lions klubova domaćina LC Pula, LC Novigrad i LC Poreč, šire društvene zajednice regije u kojoj je kamp organiziran i obitelji koje  su sudionicima kampa bili  domaćini  prije ili nakon sudjelovanja u kampu.

 

 

Lions kamp mladež SBP
image-169553

 

 

Tijekom ove godine u razmjeni i Lions kampovima mladih diljem svijeta sudjelovalo je 17 mladih iz Hrvatske koji su boravili u Japanu, Martiniqu, Tajvanu, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Estoniji, Velikoj  Britaniji, Cipru, Norveškoj i Finskoj.

 

Lions kamp mladež SBP
image-169554

 

 

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Pod sloganom „Mi Služimo“ koji ujedinjuje Lionse cijeloga svijeta. Oni pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama i mijenjajući život na bolje, predani su zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini.

 

 

Lions kamp mladež SBP
image-169555

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts