Veljača 16, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Michel Franco predsjednik žirija ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala

Michel Franco

Jedan od najpriznatijih i najodlučnijih nezavisnih mladih filmskih stvaratelja Meksika, Michel Franco će predsjedavati žirijem Takmičarskog programa – igrani film 23. Sarajevo Film Festivala, koji će se održati u periodu od 11. do 18. kolovoza.

Michel Franco je rođen u Mexico Cityu 1979. godine. Filmskoj javnosti postao je poznat kao scenarista, reditelj i producent filmova AFTER LUCIA (dobitnik nagrade za najbolji film Un Certain Regard Cannes Film Festivala 2012. godine) i CHRONIC (dobitnik nagrade za najbolji scenarij Cannes Film Festivala 2015. godine).

Franco je producirao filmove 600 MILES (reditelja Gabriela Ripsteina, nagrađen priznanjem za najbolji prvi igrani film na Berlinaleu 2015. godine) i FROM AFAR (reditelja Lorenza Vigasa, nagrađen Zlatnim lavom Venice Film Festivala 2015. godine).

U sklopu vlastite kompanije Lucia Films, Franco trenutno priprema nekoliko igranih i TV projekata.

Publika Sarajevo Film Festivala imat će priliku pogledati njegov posljednji film, APRIL´S DAUGHTER, koji je prikazan u službenoj selekciji ovogodišnjeg Cannes Film Festivala gdje je osvojio Nagradu žirija programa Un Certain Regard.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts