Kolovoz 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Melatonin je odličan za našu kožu

valjak za lice ss

Hormon melatonin ključan je u ciklusu spavanja. Kada počne padati mrak u mozak stiže signal da je svjetlos promijenjena pa  oslobađa melatonin, stvarajući potrebu za snom. Melatonin je već dugo dostupan kao oralni dodatak. Znanstvena istraživanja otkrila su njegova antioksidantna svojstva, što ga čini veoma korisnim sastojkom u njezi kože prenosi portal časopisa Elle.

Cijeli dan naša koža izložena je UV zračenju koje je može oštetiti i u najgorem slučaju izazvati rak. Naše tijelo stvara antioksidante uz pomoć antioksidantnih enzima. Melatonin potiče prirodnu proizvodnju ovih enzima u tijelu. Ovi antioksidanti izazvani melatoninom učinkovitiji su od onih iz vitamina C i E.

Još jedna korist dodavanja melatonina proizvodima za njegu kože jest ta da nema rizika od nuspojava poput glavobolje, vrtoglavice, mučnine.

Melatonin djeluje učinkovito s uobičajenim sastojcima protiv starenja, poput retinola i vitamina C. Također “nadopunjuje” hijalronsku kiselinu u poboljšanju elastičnosti kože. Većina ljudi primjenjuje proizvode s melatoninom noću kada se koža najbolje obnavlja.

 

Izvor Metro-portal.hr Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts