Kolovoz 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Mati Buliću dodijeljene dvije nagrade za životno djelo!

Mate Bulić SBP

Jedan od najvećih regionalnih zabavnih glazbenika Mate Bulić dobitnik je čak dvije nagrade za životno djelo – one Općine Čitluk i Večernjeg lista. Na svečanoj sjednici Općine Čitluk uručena mu je nagrada za razvoj hrvatske kulture i glazbene umjetnosti te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk.
“Ponosni smo što smo Brotnjaci. Svatko od nas je na svoj način dao doprinos kakav je mogao. U svoje ime i u ime ostalih nagrađenih mogu reći da smo ponosni. Na kraju ću reći, govorim i u ime ostalih dobitnika, da ćemo uvijek svjedočiti i da smo svjedočili jednom krasnom zajedništvu na ovim prostorima i uvjeren sam da će tako biti i u budućnosti” – rekao je Mate Bulić.

Priznanje za životno djelo uručeno mu je i u Mostaru na 18. izdanju “Večernjakovog pečata”, nagrade koja se svake godine dodjeljuje najznačajnijim osobama u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom Mate je izveo pjesmu “Moja Hercegovina”, a pridružila mu se i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.
“Cijeli svoj život ostao sam vezan uz pjesmu, uz svoj rodni kraj i svoju domovinu. Uvijek sam vjerovao da pjesmom mogu pomoći svome narodu. Hvala mome Večernjaku, mojoj supruzi i kćerima, prijateljima i kumovima. Ovu prestižnu i velebnu nagradu njima darujem u znak zahvalnosti za potporu koju sam imao cijeli svoj život” – rekao je Mate u emotivnom govoru.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere Mate Bulić objavio je 3 singl ploče i 11 studijskih albuma, a njegova glazba ovjekovječena je i na velikom broju kompilacijskih izdanja od kojih se ističu “Zlatna kolekcija”, “30 godina s vama – Lisinski”, “Tri kuma” i “50 originalnih pjesama Mate Bulića”. Poznat je kao izvođač koji se rado odazove na pozive humanitarnog karaktera, a kao organizator potpomognut Općinom Čitluk već 8 godina aktivno sudjeluje u realizaciji “Blatničkih nota dobrote” i prikupljanju novčanih sredstava za pomoć raznim humanitarnim projektima u Bosni i Hercegovini.

Aktualno kompilacijsko izdanje “50 originalnih hitova” možete kupiti po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts