Kolovoz 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Luka Nižetić i Baby Dooks s Amsterdamom pravi su recept za razbijanje monotonije

luka nižetić

Nakon velikog uspjeha duet singla ‘Od najgorih najbolji’ gdje je u vrlo intrigantnom spotu s Lanom Jurčević mnogima zagolicao maštu, Luka Nižetić nam za ljetne dane donosi pravu bombu, pjesmu zaraznog ritma i refrena te znakovitog naslova ‘Amsterdam’.
Pjesma je nastala u autorskoj radionici Carle Belovari i Davida Vurdelje poznatijeg kao Baby Dooks koji je zaslužan za aranžman i produkciju.


Luka je i dalje ostao dosljedan svom zvuku i za svoj novi singl ističe kako je on nastavak njegovih potvrđenih hit naslova ‘Jugo’ i ‘Vječno’.
‘Dugo sam vremena tražio autora i samo je Bog poslao Baby Dooksa na moja vrata. Za ljetni singl imali smo sasvim drugu pjesmu da bi u procesu stvaranja u studiju došli do potpuno nove melodije i skrenuli doslovno put Amsterdama, put plesa, veselja, bezbrižnosti, šarolikosti i ludila. S Dooksom je zanimljivo raditi, uvijek moraš biti ‘stand by’ jer nikad ne znaš kad će nazvati i reći ‘Dolazi u studio’. Radi se o multitalentiranoj osobi, on jednostavno reagira u sekundi i koliko god njegov rad na prvu izgledao konfuzno, itekako ima sve pod kontrolom i svaki potez mu je logičan. Naravno s njim nikada ne nedostaje i dobre zezancije, nepresušan je izvor specifičnog i neki puta samo njemu razumljivog humora. Mislim da će mi daljnji rad na albumu s njim biti pun nepredvidivih situacija, ali sam siguran da ćemo u bližoj budućnosti publici ponuditi još puno dobrih pjesama. Naravno ne smijem izostaviti ni Carlu Belovari koja piše predivne tekstove i koja je u pravom smislu duša od čovjeka.’

Spot koji je sniman na raznim lokacijama od Zagreba do Komiže ne donosi nikakvu konkretnu priču, Luka je jednostavno išao na emocije i energiju dodajući:


‘Mislim da sam ovaj put uspio snimiti svoj prvi tzv. ‘selfie video’. U njegovoj realizaciji su mi pomogli moji prijatelji Jakša Jukica, Mare Milin, Larisa Navojec, Kristijan Nujster, Manuela Švorcan i Lada Sekulić bez kojih ovaj pravi ljetni adrenalinski video kolaž ne bi ni uspio. Snimali smo ga puna dva tjedna, više se ni ne sjećam broja lokacija, bilo je tu svega od ronjena u hladnom moru, do vožnje na rolama, te skakanja na trampolinu. Nadam se da smo ovim videom još više pjesmu približili publici te da će ga ona doživjeti na način kako i sam tekst u pjesmi kaže ‘ni pameti ni briga ma sve je samo igra”.


Piše D.T. Foto Mare Milin

About The Author

Related posts