Srpanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Loša navika nakon plaže šteti koži

kupaći-kostim.jpg3_

Ljeto je nekima sinonim za uživanje na plaži, no ima i onih koji na plaži stalno traže hlad kako bi izbjegli opekline od sunca. Međutim, jedna navika koju mnogi rade ozbiljno šteti ljepoti, ali izdravlju naše kože.

Važno je hidratizirati je nakon pretjeranog izlaganja suncu kako bismo spriječili dugoročna oštećenja. Međutim, mnogi od nas odmah mažu tijelo hidratantnim after-sun losionima kremama.

Iako pakiranja i teksture losiona mogu zvučati primamljivo, stručnjaci upozoravaju da si radite više štete nego koristi.

 

 

kupaći kostim.jpg3
image-168918

 

 

“After-sun formule imaju bogatu, gustu teksturu, sadrže ulja i stvaraju barijeru na površini kože zbog koje toplina ne može ‘ispariti’ te tako dolazi do zadržavanja osjećaja peckanja i vrućine na licu i tijelu”, objasnila je Michaella Bolder, dermatologinja za Independent.

 

 

Aloe vera
image-168919

Aloe vera

 

 

 

Stručnjaci preporučuju korištenje aloe vera gela koji je prirodan i koji ima trenutačni učinak hlađenja kože, a ne sadrži parfeme te je prozračne teksture.

“Aloe vera se korisiti stoljećima, a najbolja je kad je u formi čistog gela”, otkila je Lorraine Shrivener, direktorica dermatološke klinike.

Gel dopušta toplini da izađe iz kože, ali i dalje hidratizira i hladi površinu kože.

 

Izvor metro-portal.hr  Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts