Rujan 23, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Lana Jurčević: “Kad mi bude dosta svega pobjeći ću na Tibet”

10402892_10152528916615369_5198982758424117988_n

Osim što priprema promociju novoga albuma, intenzivno nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu te pleše u vlastitom plesnom studiju, Lana Jurčević upustila se u još jednu avanturu.U animiranom filmu Dreamworksa, MaksimUm (Megamind), posudila je glas liku novinarke. Osim Lane glasove su posudili i Ozren Grabarić, Igor Mešin te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Prošle je godine snimila i promotivne materijale za Ford Fiestu, na kojima se transformirala u akcijsku junakinju Laru Croft i s lakoćom odradila kaskaderske zadatke od kojih je jedini fotomontiran onaj na kojemu poput pauka visi sa stropa garaže. Sve ostalo ova pjevačica odradila je sama, a uvelike joj je pomoglo to što je pet godina trenirala sportsku gimnastiku. Čini se kako su Lanina energija i svestranost nepresušne.

 

Ana Begić
image-4191

 

Novu godinu dočekali ste u Gospiću na tamošnjem gradskom trgu. Kako je bilo?

Fenomenalno! Bio je to lijep osjećaj – vidjeti kako se „hladan Gospić“ topi.

Nedavno ste svoje obožavatelje počastili kompilacijskim albumom Best of Lana – Kopija u izdanju diskografske kuće Hit Records. Što se sve može poslušati na tome albumu? 
Singlovi od samih početaka pa sve do sada. Od Prave ljubavi s Lukom Nižetićem, dueta sa Severinom, do najnovijih pjesama koje su objavljene samo na ovom albumu, kao što su recimo Kopija i Ljubav nije greška, pjesma za koju smo spot snimali u Londonu, a premijera će biti ovoga mjeseca.

Neprestano ste u pogonu. Čini se kako neprekidno pripremate nešto novo. Od kuda dolaze ideje?

Ideje uglavnom dolaze kad zatvorim oči ili me neki događaj, stvar ili pjesma koju čujem nadahne i dovede do ideje. A kad je već tako, onda jedna ideja povlači za sobom i drugu. Veseli me promocija albuma koju ćemo uskoro imati. Tu sam sebi dala slobodu – veliku. Mislim na onu kreativnu.

Što je sljedeće na glazbenome planu? Ima li promjena u autorskoj ekipi?

Za sada nema promjena. Vozimo vlak koji smo pokrenuli i imam osjećaj da, nakon što stignem na svoju stanicu, počinje moja nova faza. Ovaj kompilacijski album je vrlo dobro zaokružio moj rad do sada.

 

Ana Bacinger
image-4192

 

Vaša skladateljica Milana Vlaović svojedobno je izjavila kako Vam činjenica da ste žena pomaže u karijeri. Slažete li se s tim?

Živimo u muškome svijetu, muškarci vladaju svijetom, međutim u estradnome svijetu žene se mogu ravnopravno nositi s muškarcima. Već desetljećima scenom vlada Madonna, ali tako je i u mnogim zemljama, čak i u Hrvatskoj. Još je slađe kad od prvoga dana financijski i autorski iza mene stoji žena, i to upravo Milana Vlaović.

Nastupili ste u božićnom specijalu Plesa sa zvijezdama. Biste li, kada bi to bilo moguće, ponovili to iskustvo?

Krv, znoj, suze? Apsolutno, ha ha. Tako je doslovno i bilo, uz naravno veliku euforiju i veselje. I to mi je ostalo u sjećanju kao jedno od najdražih životnih razdoblja. U sezoni u kojoj sam se natjecala plesala sam i učila mnogo toga, a u božićnom specijalu plesala sam potpuno zatvorenih očiju i uživala, bezbrižno.

Uvijek ste odjeveni prema najnovijim modnim trendovima. Idete li u namjenski shopping ili odjeću kupujete spontano?

Da budem iskrena, volim lijepe i kvalitetne stvari, ali jednako tako kad sam sama ili šećem po svom kvartu, volim ne voditi računa o tome što sam odjenula. Da se mene pita, cijeli bih dan provela u pidžami obavljajući dogovore, snimanja i sve što donosi ovaj posao, ali prvo bi me proglasili ludom, a onda više ne bih ni mogla izaći iz kuće jer ne bih imala razloga, ha ha. Brzo bi me se svi odrekli.

Koji je najskuplji komad koji imate u svome ormaru i je li se ta investicija isplatila?

Sjećam se kako jednu tuniku, od straha da joj se ništa ne dogodi, nisam čak ni odjenula, a platila sam ju gotovo kao četvorni metar stana u dobrome kvartu. Više neću raditi takve stvari. Radije ću taj novac dati nekome kome treba za kruh. Evo, sad kad sam to izgovorila naglas, pitam se gdje mi je bila pamet.

Svaka žena ima spasonosnu kombinaciju koju odjene kad joj ponestane ideja. Koja je vaša?

Ne, prije svakog nastupa stanem ispred ormara i vičem: „Nemam što obući“. To traje pola sata, onda izvučem kombinaciju koju sam davno kupila, a nisam ju još nosila. Kupujem putem interneta jer dovoljno unaprijed znam za sve nastupe koje imam. Volim te virtualne trgovine. Nema gužve, nema stajanja u redu, nema beskonačnog traženja onoga što ti treba.

 

10785018_175036855999997_415041350_n
image-4193

 

Biste li se ikada odlučili za plastičnu operaciju i kakav je općenito Vaš stav o tome?

Malo sam za to, malo nisam. Mislim da je to ipak individualna stvar. Samu sebe dobro poznajem, znam što mogu popraviti treningom, a što ne. Što sam starija, više vidim ljepotu u prirodnosti, ako pričamo o ženama. Male, lijepe grudi? Dapače. Ako netko zaista ima kompleksniji problem i ako bi dorada bila u granici normale, zašto ne.

Otvorili ste plesnu školu La’ Studio by Lana Jurčević, što nije mala stvar. Kakvi su dojmovi? Kako ste se odlučili na to? Je li poticaj bio nastup u Plesu sa zvijezdama?

I prije Plesa sa zvijezdama u meni je postojala velika potreba da se izrazim plesom. To je ionako slično pjevanju, samo koristite druge sisteme za izražavanje. Uvijek sam bila ljubomorna na muškarce koji toliko uživaju u nogometu kao sportu, trče, jurcaju, znoje se i održavaju formu bez da o tome uopće razmišljaju. E, upravo sam to htjela svima, pogotovo ženama i djevojkama: da plešu i rade na sebi, da ih nosi adrenalin i da ne osjećaju je li im nešto teško izvesti ili nije, jer glazba ih sama nosi.

Kakav je program u plesnoj školi? Što nudi plesni studio La’ Studio by Lana Jurčević?

Imamo zumbu koja je latino fitness i tenutni svjetski hit, sliči aerobicu, ali svi su pokreti plesni. Lako je pamtljivo, dinamično i jako zabavno, što je vrlo bitno ako želite kontinuirano vježbati i imati rezultate. Kod nas dolaze majke, domaćice, studentice, voditeljice, ali i direktorice, a sve smo tamo jednake i na tečajevima vlada super atmosfera. Imamo i urbane plesove kao što su Dance mix i Mtv dance, vrlo su slični, ali svaki trener ima drukčiji pristup i stil, miješamo jazz dance i hip hop. A ekskluzivno u La’ Studiju je Ana Kuhanec sa svojim Ana’s Sensual Fitnessom, koji kombinira jogu, pilates i ples na šipci. Ana je prva koja je dovela takvu vrstu plesa u Hrvatsku, i ne samo to, nego je sama koncipirala treninge na specifičan način.

Kako izlazite na kraj sa zločestim pitanjima i neprestanom brigom medija o vašem privatnom životu? Što mislite o trendu žutila u medijima?

Nema smisla boriti se s vjetrenjačama. Uostalom, ti ljudi zarađuju svoj kruh, udovoljavaju apetitima čitatelja i to im je zadatak. Što je, tu je, mi se moramo tome prilagođavati kako znamo i umijemo. Ako mi jednom bude previše toga, znam gdje ću pobjeći. Na Tibet.

Postoji li neki drugi posao koji biste voljeli raditi i u kojem biste se osjećali ispunjeni?

Dizajn interijera također je moja velika ljubav. Sjećam se da sam sa 17 godina, prije nego što sam počela pjevati, pred sobom imala sve papire o prijavi na fakultet u Londonu. Od svoje dvanaeste godine svake sam godine išla u koledže po cijeloj Engleskoj i gotovo sam bila sigurna da ću tamo studirati, ali kako to često bude, u posljednji tren se planovi promijene. I nije mi žao, jer glazbu sam ispravno odabrala, a dizajn je i dalje posvuda oko mene, od knjiga, časopisa i tisuća slika u računalu.

Kako provodite slobodno vrijeme? Što Vas najviše veseli?

Slaba sam na mirisne svijeće, čajeve, dobar film… Volim biti doma, ušuškati se i odmarati. Volim trenutke kad mi mozak može biti na paši, ali kao za vraga, uvijek si dam dodatnog posla i kad imam slobodnog vremena.

Piše:  S.B  Foto: SBP

About The Author

Related posts