Studeni 13, 2018

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Kvartet Mascara – Provedite Valentinovo uz fado i tango u Jazz & Cabaret klubu Kontesa!

mascara

Zagrebački Jazz & Cabaret klub Kontesa, u srijedu, 14. veljače, poziva na valentinovsku večer fada i tanga, uz koncert vrhunskog kvarteta Mascara.
Repertoar Kvarteta Mascara koji pristiže iz susjedne Slovenije, mješavina je glazbe razapete između iberskoga poluotoka i Južne Amerike. Od fada do tanga nueva, preko Španjolske, Portugala, Atlantika do Balkana, u vokalnoj interpretaciji Polone Udovič i vrhunskog muziciranja Timija Krajnca (gitara), Vojka Vešligaja (gitara) i Mitje Režmana (bas gitara), predstojeći koncert kvarteta Mascara definitivno je prilika da ovaj Dan zaljubljenih provedete uz glazbeni vulkan strasti i emocija.

 

mascara
image-121316

Kvartet Mascara na ovom će koncertu u Jazz & cabaret kubu Kontesa predstaviti i svoj svoj treći studijski album »Barco negro«, glazbeno izdanje koje se pojavljuje isključivo kao analogno i vinilno izdanje, a koje publiku odvodi na glazbeno putovanje od portugalskog fada na jednoj i argentinskog tanga na drugoj strani.
Inače, naziv kvarteta Mascara ne odnosi se na kozmetički proizvod; naime mascara je španjolska riječ za masku. Za masku koja s jedne strane skriva, dok s druge strane omogućuje našoj pravoj prirodi da izbije u prvi plan, što nam pak daje veliku moć. »Emocija je jača od priče«, ističe vokalistica i violinistica Polona, dok ostali članovi kavarteta naglašavaju: »Previše je ratia u komunikaciji među ljudima današnjice. Zanima nas ono što je iza – u pozadini.«

 

mascara u kontesi
image-121317

Vrhunski glazbenici okupljeni u kvartetu Mascara u Sloveniji redovito nastupaju na brojnim uglednim pozornicama i festivalima, a u Hrvatskoj su oduševili publiku na Hvarskim ljetnim priredbama, u Šibeniku na Trgu četiri bunara, u Umagu na Garibaldi stage-u, u atriju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici, u Paviljonu Jeka u zagrebačkom parku Maksimir, na otvorenoj sceni Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu te pred dvorcem Dubovac, u pazinskome Kaštelu, na Vrsarskim serenadama, na trgu u Funtani, Rapskim ljetnim večerima, na Badl festu u Krapinskim Toplicama, na festivalu Jazz in Lap u Poreču, na Ljetu u gradu Zrinskih u Čakovcu i u sklopu brojnih drugih respektablilnih manifestacija.

Koncert kvarteta Mascara u Jazz & Cabaret klubu Kontesa u srijedu, 14. veljače započinje u 21:00h, a a ulaz je besplatan.

 

Piše M.T Foto Ognjen Karabegović

About The Author

Related posts