Kolovoz 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Kultni album Električnog orgazma, “Distorzija”, nakon 33 godine ponovno na vinilu!

Električni orgazam - photo Goranka Matić

Električni orgazam, biser ex-Yu rocka, 1986. godine objavljuje jedan od najuspješnijih albuma i zadnji studijski materijal koji je izašao za tadašnji Jugoton, “Distorzija”. “Debela devojka”, “Vudu bluz”, “Ša la la”, “Kapetan Esid”, “Ne postojim”, “Ja sam težak kao konj”, “Hej, ti” i druge pjesme s ovog albuma i danas se nakon 33 godine izvode na koncertima Električnog orgazma. Gile, Švaba, Čavke i Banana činili su tadašnju postavu Orgazma, a upravo je ovaj album označio prvi pravi povratak benda na scenu. Producenti su bili Gile i Piko Stančić, a omot albuma radio je slikar Radovan Hiršl. Sve je to prethodilo kultnom koncertu Orgazma u zagrebačkom Kulušiću s legendarnom najavom pokojnog Dražena Vrdoljaka, a koji je također objavljen za Jugoton na live izdanju “Braćo i sestre”.

 

 

Električni orgazam SBP
image-171774

 

“Distorzija” je, kako će ove godine napisati glazbeni kritičar portala Ravno do dna, Zoran Stajčić, ključni album na kojem je pronađena stonesovska formula, gdje blues, boogie i heroin na našem jeziku dišu skladno kako dišu skladno na engleskom na jednom „Exile On Main St.“.
“Rock bitange su na konju, a narod ih slavi. Onaj kratkotrajni moment pobjede rocka, dok se društveno-povijesni Altamont približava. „Distorzija“ je album bez loše sekunde, bez lošeg takta, a opet kao da je odsviran u jednom dahu, prljavo bezobrazno, kako zvuči svaki veliki rock album.”, napisao je Stajčić recenzirajući izdanje “Električni orgazam – Original Album Collection”, objavljeno također ove godine za Croatia Records.

 

 

električni orgazam
image-171775

 

Stoga je reizdanje vinila “Distorzija” logičan u misiji Croatia Recordsa da podsjeća stare i uči mlade generacije o najboljim godinama ex-Yu rocka. Ovo izdanje donosi osvježenu repliku originala s remasteriranim snimkama s originalnih magnetofonskih vrpci koje se nalaze na 180-gramskom crvenom vinilu.

Vinil “Distorzija” možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te svim bolje opremljenim music shopovima u regiji po cijeni od 130 kuna. Svaki kupac vinila dobit će i download kod za digitalno preuzimanje albuma.

 

Piše M.T Foto Goranka Matić/ShowbizzPress

About The Author

Related posts