Lipanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Košarkaške zvijezde i zadarski mališani skupa zaigrali na Forumu

zdbt-kids-day-990x556

Zvuk košarkaške igre i dječji smijeh odzvanjali su jučer centrom Zadra. Jubilarni Kids’ Day, koji se u sklopu Zadar Basketball Tournamenta održava petu godinu zaredom, tradicionalno je okupio zadarske mališane i zvijezde turnira. Igrači Fenerbahcea, CSKA Moskve, Maccabi Tel Aviva, Olimpie Milano, Bayern Munchena i Liaoning Flying Leopardsa zaigrali su s najmlađim Zadranima na Forumu te tako stvorili uspomene za cijeli život.

 

kos-za-kos Kids' class=
image-141441

Na Forumu su svoje vještine pokazali Robin Amaize i Brandon Hobbs iz Bayern Munchena, Jeff Brooks, Simone Fontecchio i Dairis Betrans iz Olimpije Milano, Tarik Biberović i Yordan Minchev iz Fenerbahcea, John DiBartolomeo i Deni Avdija iz Maccabi Tel Aviva te Andrey Lopatin i Alexander Khomenko iz CSKA Moskve.

kos-za-kos-Kids' class=
image-141442

 

”Oduševljen sam atmosferom u Zadru! Vidi se da ovdje mladi vole košarku i lijepo je vidjeti kada djeca ovako iskreno uživaju u svom sportu!”-izjavio je košarkaš CSKA Andrey Lopatin i poručio mladim košarkašima: ”Vjerujte u sebe, trenirajte naporno i radite na samopouzdanju, to je ono najvažnije za postati profesionalni košarkaš!”

kos-za-kos-Kids' class=
image-141443

Ova prilika za druženje i prenošenje košarkaških znanja i vještina jedan je od oblika popularizacije košarke, a upravo to je jedan od ciljeva Zadar Basketball Tournamenta.

 

”Nevjerojatno je igrati s košarkašima koje inače gledam na televiziji. Pokazali su nam neke poteze i nadam se da ću ih i sam uskoro iskoristiti. Treniram košarku i želim biti profesionalac, tako da mi je ovo odlično ikustvo”- izjavio je 16-godišnji Matic Antolović.

Danas će se u 20.30 u finalu ZDBT-a susresti CSKA Moskva i Fenerbahce. Za treće mjesto u 17.30 zaigrat će Bayern Munchen i Olimpia Milano, a od 15.30 Maccabi Tel Aviv i Liaoning Flying Leopards bore se za peto mjesto.

 

 

 

 

Piše M.T Foto  Ive Perinčić

About The Author

Related posts