Travanj 08, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Koncert “Klape na Stradunu”: Klapski fenomen nastavlja tradiciju

zorica kondža

Na jednoj od najljepših pozornica na Stradunu zapjevat će vrhunske klape: Cambi iz Kaštel Kambelovca, klapa Šufit i Contra Ragusa​​​​​​​, a koncert će započeti u 21 sat. Klape su Dubrovčanima i njihovim gostima pripremile još jedan nezaboravan događaj u jedinstvenom ambijentu Straduna. Klapski fenomen i dalje je vrlo snažan što potvrđuju popunjeni termini koncerata širom Hrvatske i Slovenije cijelo ljeto! Klape i dalje jednako oduševljavaju svojim nastupima, zbog čega je ovo postao tradicionalni koncert koji se održava već 8. godinu zaredom.

 

 

 

- Drago nam je što se tradicija nastupa najboljih hrvatskih klapa u Dubrovniku nastavlja. Klapa Šufit ove godine u Dubrovnik dolazi ovjenčana nagradom Porin ( za najbolji album pop-folklorne glazbe), te će naravno i otpjevati nekoliko pjesama s istog. Iako smo poprilično zauzeti ovo, a i svako ljeto, za naše dubrovčane uvijek ostavimo slobodan termin, jer kao što sam i rekao ovo je već jedna lijepa tradicija koju klapa ne bi ni propustila. Pozivamo Vas da dođete 26.07. na koncert, pa da zajedno zapivako kao i svake godine - rekao je Zdeslav Mišurec iz klape Šufit.

 

Klapa Šufit - foto Igor CC Kelčec
image-168227

Klapa Šufit – foto Igor CC Kelčec

 

 

Klapski fenomen i dalje je vrlo snažan što potvrđuju popunjeni termini koncerata širom Hrvatske i Slovenije cijelo ljeto!

 

Klape na Stradunu  SBP
image-168228

 

 

Ove godine posebna gošća je Zorica Kondža, a voditelj legendarni Oliver Mlakar koji je nekoliko puta vodio koncert. Spoj ova dva vrhunska branda: savršene izvedbe klapske pjesme na najpoznatijim zidinama Hrvatske, biti će vrhunski glazbeni događaj, koji nosi pečat kulturne baštine našega podneblja. Stradun i Dubrovnik su idealan prostor za ovaj koncert koji promovira klapsku glazbu van granica Hrvatske.

 

 

 

zorica kondža
image-168229

Zorica Kondža

Klapa Cambi
image-168230

Klapa Cambi

 

 

- Klapa Cambi s ponosom je stalni sudionik, sada već serijala koncerata “Klape na Stradunu“. Prekrasna pozornica, govorim iz perspektive pjevača. Kada pogledam svu tu starinu, ponosan sam i sretan što tu imam prilike zapjevati. No osim toga uvijek je privilegija doći u Dubrovnik. Karan ambijent i domaćinstvo ljudi. Što se same pjesme, one klapske … ona je dobrim dijelom oblikovana i u Dubrovniku. Stoga je lijepo sve ove godine biti i gost neke od domaćih klapa. Lijepi su i klapski susreti te vrste. Nama preostaje za ovu godinu i nastupu koji je ipak ograničen vremenski odabrati nešto drugo, drugačije nego prijašnjih godina. Nastup ne smije biti repriza prošlogodišnjeg i u tome smislu jedva čekamo susret s publikom da vidimo reakciju na ono što smo pripremili -rekao je Hrvoje iz klape Cambi.

Pokazuje se sve veći interes stranih turista za koncert s obzirom da iznimno cijene autohtonu glazbu.

Ove godine na istoj lokaciji, ispred katedrale, 01.07. nastupio je Tom Jones, a 01.08. nastupaju Il Volo.

Ulaznice su u prodaji od 14.07. na prodajnim mjestima!

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts