Veljača 29, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Komedija najavljuje 750. izvedbu mjuzikla “Jalta, Jalta”

ansambl

Glazbeno i glumačko remek-djelo Jalta, Jalta obilježava još jednu veliku obljetnicu! Prošlo je gotovo pet desetljeća je od praizvedbe najuspješnijeg hrvatskog mjuzikla autora Milana Grgića i Alfija Kabilja, a svaka nova izvedba jednako ostavlja bez daha uvijek prepuno zagrebačko Kazalište Komedija i za svaku se i nakon toliko godina traži ulaznica više. Ovog će se četvrtka, 22. veljače 2018. godine, svečano obilježiti 750. izvedba, a bit će ovo prva svečana izvedba bez redatelja Vlade Štefančića, koji je, u svojim obraćanjima ansamblu uvijek govorio: “Čuvajte nam Jaltu!“

1971. - Sanda Miladinov Langerholz, Boris Pavlenić, Vladimir Krstulović i balet
image-121836

1971. – Sanda Miladinov Langerholz, Boris Pavlenić, Vladimir Krstulović i balet

Sretan sam što smo dostigli tako fantastičnu brojku, a to je još jedna potvrda da smo Milan Grgić, Vlado Štefančić i ja uspjeli napraviti jedno nesvakidašnje djelo koje je tako sjajno odjeknulo i koje publika i kritika svih generacija prihvaća s velikim entuzijazmom. Moram priznati da sam oduševljen sa svakim ansamblom koji je do sada igrao Jaltu. Originalni ansambl je bio izvanredan i tu moram spomenuti Sandu, našu divu svjetskog glasa. Sadašnja postava je uistinu fascinantna i ne znam koja Nina Filipovna je bolja“, – izjavio je Alfi Kabiljo te dodao: “Jalta je uvijek aktualna jer će taj nepisani sukob između velikih sila koji se reflektira na male narode i države uvijek postojati. No, bez obzira na sve, uvijek se trebamo veseliti, nadati se i vjerovati u svjetski mir i dobro. Upravo se ta težnja  Milana Grgića i mene reflektirala na pjesmu Neka cijeli ovaj svijet koja je postala neslužbena himna i koja se danas izvodi na raznim svečanostima. Želim Jalti da i dalje tako sjajno plovi u ovim nemirnim svjetskim morima.

1971. - Richard Simonelli, Boris Pavlenić, Vladimir Krstulović
image-121837

1971. – Richard Simonelli, Boris Pavlenić, Vladimir Krstulović

Glumačku postavu kojom će se obilježiti velika obljetnica čine Sandra Bagarić, Đani Stipaničev, Ronald Žlabur, Dražen Čuček, Jasna Palić Picukarić, Dario Došlić, Denis Grabarić i Adam Končić, a orkestrom i zborom Kazališta Komedija će ravnati maestro Veseljko Barešić.

jalta jalta
image-121838

jalta jalta
image-121839

Jalta Jalta B.Pavlenic,J.Fišer,S.Langerholz,V.Krstulovic,R.Simonelli,S.Bencet
image-121840

Praizvedba mjuzikla Jalta, Jalta, u režiji Vlade Štefančića, bila je davne 1971. godine, a glavnu glumačku i pjevačku postavu činili su Sanda Langerholz Miladinov kao Nina Filipovna, Boris Pavlenić kao Griša, Richard Simonelli kao Stenli i Vlado Krstulović kao Larry dok je orkestrom ravnao Ferdo Pomykalo. Prometnuvši se odmah u veliki hit, Jalta je na repertoaru Kazališta Komedija bila do 1995. te je izvođena u jednoj jedinoj postavi. Gostovala je širom bivše države, čak 17 puta na ljubljanskim Križankama, 14 puta u Italiji, a od toga 10 puta s velikim uspjehom u tršćanskom Teatru Rosetti na talijanskom jeziku. U Zagrebu je, osim na Kaptolu, Komedija Jaltu izvodila i u Hrvatskom narodnom kazalištu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, velikoj dvorani Doma sportova i na Zagrebačkom velesajmu, a do danas ju je vidjelo oko 450 tisuća gledatelja.

1971. -  Sanda Langerholz, Lukrecija Brešković, Richard Simonelli, Boris Pavlenić
image-121841

1971. – Sanda Langerholz, Lukrecija Brešković, Richard Simonelli, Boris Pavlenić

Iako su je postavljala i druga kazališta, u Sarajevu, Zenici, Rijeci, Osijeku, Subotici, Beogradu, Oslu i Beču, ponovnim postavljanjem omiljenog mjuzikla u Komediju 2010. godine svi su se složili da se „Jalta vratila kući“. U najnovijoj produkciji veliki Komedijin ansambl kao ravnopravne alternacije predvode Sandra Bagarić, Renata Sabljak i Danijela Pintarić u ulozi Nine Filipovne, Đani Stipaničev i Davor Radić kao Griša, Ronald Žlabur i Damir Poljičak kao Larry, Dražen Čuček i Dražen Bratulić kao Stanley, Mila Elegović i Jasna Palić Picukarić u ulozi Brigadirke, te Mirela Brekalo i Denis Grabarić kao Marfa te Adalbert Turner i Dario Došlić kao Samuel, a dirigenti su Veseljko Barešić i Krešimir Batinić. Redatelj je isti kao i 1971. – Vlado Štefančić.

Lukrecija Breškovć, balet i zbor
image-121842

Lukrecija Breškovć, balet i zbor

1971.  - Richard Simonelli, Boris  Pavlenić, Vladimir Krstulović,  Lukrecija Brešković
image-121843

1971. – Richard Simonelli, Boris Pavlenić, Vladimir Krstulović, Lukrecija Brešković

Ulaznice za predstave Kazališta Komedija mogu se osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta.

1971. - Lukrecija Brešković i Studio za suvremeni ples
image-121844

1971. – Lukrecija Brešković i Studio za suvremeni ples

1971. - Boris Pavlenić, Sanda Miladinov Langerholz
image-121845

1971. – Boris Pavlenić, Sanda Miladinov Langerholz

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts