Lipanj 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Klapa Kaše privukla poglede prolaznika na predstavljanju novog albuma “Tezoro”

Klapa_Kaše_Foto_Nikola_Knežević

U petak, 8. studenoga u Caffe Baru i Music Shopu Nova ploča predstavljeno jetreće studijsko izdanje dubrovačke klape Kaše, “Tezoro”. O albumu su govorili urednik Croatia Recordsa Domagoj Bešlić i jedan od članova klape Kaše, Vicko Dragojević.

Klapa_Kaše_Foto_Nikola_Knežević
image-177112

Predstavnici medija, ljubitelji glazbe klape Kaše, ali i slučajni prolaznici imali su priliku poslušati 4 skladbe s najnovijeg albuma, a među njima i “Petrunjelu”, pjesmu koja je ove godine proglašena najboljom u povijesti makarskog festivala klapa.“Posljednje studijsko izdanje prije Tezora snimili smo 2014 godine. S objavljivanjem novog albuma nismo htjeli žuriti, svaku smo pjesmu snimili najmanje 2 puta i singlovima koji su dobro prolazili u radijskom eteru dodali tri nove skladbe.

Klapa_Kaše_Foto_Nikola_Knežević
image-177113

Cijelo vrijeme balansiramo između izvornog klapskog izričaja i mainstream glazbe svjesni činjenice da klapa nije ono što je bila 60-ih godina, ali da se duh onoga što mi jesmo mora sačuvati.”rekao je Vicko Dragojević
“Kaše su posebni utoliko što gaje tradiciju nekadašnjih Dubrovačkih trubadura i svojim se višeglasnim pjevanjem, mandolinama, gitarom, flautom i kontrabasom ističu u odnosu na sve druge klape. Veliko mi je zadovoljstvo što sam nakon svoga oca nastavio suradnju s ovom talentiranom skupinom glazbenika”dodao je glazbenik i producent Đelo Jusić mlađi.

 

Piše L.A Foto Nikola Knežević/ Croatia Records

About The Author

Related posts