Srpanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Kineska Nova godina u Lisinskom

ace480c23e5c4a89a8c9d69ef7fd20f2

U petak 9.2. ne bacamo petarde, iako obećavamo pravi vatromet dobre glazbe… Ne insistiramo na dress codu, ali preporučujemo da obučete nešto crveno… I garantiramo putovanje sve do Kine, iako se te večeri ne mičemo iz Zagreba!

U ciklusu  koncerata “nekima fora, drugima neobičnim, svakako zanimljivim i garantirano drukčijim” – a u svakom slučaju OFF – nakon planetarno popularnog violončelista Stjepana Hausera i Božićnog koncerta uz pjevače Husar&Tomčić, stiže još jedna glazbena poslastica.

U petak 9.2. u 19:30 doživite dio čarolije kineske Nove godine - dobro došli u Godinu psa!

Što je pipa, kako izgleda erhu ili kako se svira zheng? Kako zvuči Oda zastavi koju smatraju jednom od najvećih kineskih uspješnica? I zašto redovito izvode Svečanu proljetnu uvertiru ne samo najveći kineski, nego i brojni svjetski orkestri od Newyorške do Losangeleske filharmonije?

Doživite vrhunske kineske glazbenike Tua Shana Xianga, Zhang Pei, Bai Yu i Li Xinxing na egzotičnim instrumentima na kojima nastupaju. I dakako, ne propustite svjetsku premijeru najnovijeg ostvarenja “zločestog dečka” hrvatske glazbe Mateja Meštrovića, Kinesku rapsodiju koju je skladao upravo za ovaj koncert!

Print
image-119817

Prije koncerta ne propustite razgovor s kineskim umjetnicima u predvorju dvorane, a prije, kao i u stanci koncerta upoznajte i drevne kineske umjetnosti rezanja papira i kaligrafije.

Orkestar Zagrebačke filharmonije predvodi ugledni američki maestro Jonathan Griffith, koji uz najveće kineske, priprema i više orkestralnih uspješnica američke, ali i australske glazbe.

Kažu da će Godina psa biti godina životnih promjena i važnih odluka. I zato, u petak 9.2. u 19:30 sati odlučite isključiti probleme i uključiti ono što svi najviše volimo - dobru glazbu!

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

 

About The Author

Related posts