Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Kako su se upoznali Al Pacino i Robert de Niro

Al Pacino_Robert de Niro_ss

Film „Irishman“ snimljen je pod rediteljskom palicom slavnog Martina Scorsese. Ovo je četvrto filmsko ostvarenje u kojem se zajedno pojavljuju dvije glumačke legende – Al Pacino i Robert de Niro. Fanovi ove dvojice velikana s nestrpljenjem su dočekali izlazak ovog filma.

Svoje uloge su, naravno, besprijekorno odradili, a Al Pacino povodom svega prisjetio se i njihovog prvog susreta.

– Bilo je nešto u njemu, imao je tu neku karizmu, taj pogled. Imao sam osjećaj da će on napraviti nešto veliko – otkrio je Pacino, ipak tada vjerojatno nije računao da će obojica postići nevjerojatan uspjeh i da će desetljećima kasnije zajedno snimiti četvrti film.

 

 

Al Pacino ss
image-174513

 

 

 

Do sredine sedamdesetih Pacino i De Niro bila su dvojica najvećih i najboljih glumaca kako u Americi tako i u cijelom svijetu, a sve to zahvaljujući filmovima „Kum“ Francisa Forda Coppola.

Prvi je uspjeh postigao tri godine stariji Al Pacino, koji je Michael Corleone u „Kumu“ postao 1972., a da bi već godinu kasnije snimio i „Serpico“. Koliko je bio dobar glumac, potvrdilo se ubrzo, budući da je za oba filma dobio i nominacije za Oscara, a ubrzo mu je za petama bio i Robert De Niro.

 

 

Robert de Niro
image-174514

 

 

 

Svoj put započeo je 1973. ulogom u „Bang the Drum Slowly“, kao u i „Ulicama zla“, da bi se potom iduće godine pridružio u nastavku „Kuma“, glumeći mladog Vita Corleonea. Za tu ulogu De Niro je nagrađen i Oscarom, te mu je nakon svega samo nebo bilo granica.

No, samo nekoliko godina kasnije nije se činilo da će njih dvojica doživjeti takav uspjeh, kada su u New Yorku počinjali, tražili svoje mjesto pod suncem, a upoznali su se sasvim slučajno u newyorskom East Village, na East 14th Street kasnih 60-ih. Koliko se sam Pacino može sjetiti, rekao je da misli da je to bilo 1969. godine, dok je šetao sa svojom djevojkom po ulici i naletio na De Nira, a nekih se detalja sjeća živo.

Kako je rekao, iako De Niro tada još nije snimio neki veliki film koji bi ga proslavio, znao ga je po njegovoj reputaciji na newyorskoj sceni.

Zanimljivo je kako su dvojica glumaca, nakon suradnje na „Kumu“, krenula u bespoštednu borbu za iste uloge, no, nasreću, pokazalo se da je Hollywood dovoljno velik za obojicu glumaca s Manhattana. Do iduće suradnje, one na „Vrućini“, prošlo je 20 godina, a onda su 13 godina kasnije snimili jedini film zbog kojeg obojica žale „Pravedno ubojstvo“.

 

 

Izvor Avaz.ba Foto Screenshot

About The Author

Related posts