Kolovoz 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Kad pročitate što sve možete s bezbojnim lakom za nokte, kupit ćete pet komada

nokti

Bezbojni lak za nokte ne mora vam služiti samo za manikuru i prirodni izgled ruku. On može imati više namjena koje će vam olakšati svakodnevnicu.

1. ZAŠTITITE NAKIT
Kad bižuterija dođe u kontakt sa znojem i masnoćom koju koža sadrži, često se dogodi da promijeni boju. Premažite omiljeni komad nakita tankim slojem bezbojnog laka na svim dijelovima gdje dodiruje kožu. Na taj način ćete izbjeći i potencijalne nadražaje i alergije koje bižuterija može izazvati.

2. FIKSIRAJTE “ŽICU” NA ČARAPI
Male rupice na najlonskim hulahopkama ili čarapama koje su na početku nevidljive, često se do kraja pretvore u žicu koja je krenula duž cijele čarape. Kad primjetite rupu, na dio gdje je čarapa rasparana stavite tanak sloj bezbojnog laka, a kad se osuši, ponovite.

3. UVUCITE KONAC U IGLU BRŽE
Koliko puta ste se iznervirali jer 10 minuta pokušavate provući konac kroz rupicu od igle? Na vrh konca stavite lak i kada se osuši, konac će lako proći kroz iglu.

4. ZALIJEPITE KUVERTE
Mrzite lizete kuverte jer vam je ukus ljepila grozan? Na unutarnju stranu kuverte stavite par slojeva laka. Tako ćete je zalijepiti, a ona će biti dodatno zapečaćena, to jest lak će jače držati.

5. ZATEGNITE VIJKE
Bez obzira radi li se o većim vijcima na komadima nameštaja ili onim minijaturnim na naočalama, bezbojni lak može riješiti problem. Nanesite par slojeva prije nego što zavrnete vijke. Teško da će vam se poslije ovoga odvrtati.

6. ZAUSTAVITE RASCVJETAVANJE ŽNIRANACA
Da biste spriječili rascvjetavanje žniranaca, umočite njihov vrh u lak, a onda prisnite i uvrnite dok se suši. Kada se dobro osuši skratite dijelove koji su ostali rascvjetani i ponovite proces.

7. UBLAŽITE UBOD INSEKTA
Ubod komarca ne samo da svrbi, već se može i upaliti. Prirodni instikt našeg tijela, kad nas ubode insekt, je da luči histamin, zbog čega nas ta zona svrbi. Ukoliko stavite mrvicu bezbojnog laka na mjesto uboda, blokirat ćete kisik u tom dijelu, i privremeno smanjiti svrbež i želju za češanjem.

8. SMANJITE UNOS SOLI
Sigurno ste doživjeli da vam u ruke dođe solnica s prevelikim rupicama kroz koje vam u hranu upadne previše soli. Umočite četkicu u lak i premažite koliko god želite rupica na solnici. Tako ćete smanjiti unos soli, što preporučuju svi nutricionisti.

9. POPUNITE RUPICU NA AUTOMOBILSKOM STAKLU
Iako se ne radi o trajnom rješenju, proziran lak za nokte može privremeno zakrpati napuklinu na staklu vašeg automobila. Na rupicu olijte kapljicu bezbojnog laka i pričekajte da se osuši. Ponovite proces nekoliko puta.

10. VODOOTPORNE ŠIBICE
Iskusni kamperi znaju da im kiša može pokvariti ugođaj, posebno ako se nakvase šibice koje su u prirodi često jedna od najpotrebnijih stvari. Umočite šibice u bezbojni lak, stavite ih na kutiju da se osuše, tako da im vrhovi ne budu naslonjeni na podlogu.

24sata.rs

About The Author

Related posts