Prosinac 14, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Johnny Depp, Alice Cooper i Joe Perry osnovali supergrupu Hollywood Vampires

Johnny Depp, Alice Cooper i Joe Perry

Rokeri, nazvani prema klubu zloglasnom po opijanju, nastupit će na glavnoj pozornici festivala Rock in Rio ovoga rujna u Brazilu.

Holivudski vampriri ponovno dolaze. Desetljećima nakon što je Alice Cooper predsjedao u The Lair of the Hollywood Vampires, roker se vratio imenu i dodjelio ga supergrupi s glumcem Johnnyjem Deppom i gitaristom Aerosmitha Joeom Perryjem. Prema Cooperovom Instagramu, novi bend za prvi nastup imat će cijenjenu gažu: nastup na glavnoj pozornici festivala Rock in Rio, gdje će također nastupiti i System of a Down, Queens of the Stone Age i ponovno okupljeni Faith No More.

The Hollywood Vampires, čije ime potječe od zloglasne ekipe cugera koju je Cooper osnovao s Johnom Lennonom, Harryjem Nilssonom, Keithom Moonom i Ringom Starrom u Rainbow Bar and Grillu u Los Angelesu sedamdesetih, nastupat će ovoga rujna na brazilskom festivalu. To je dosad jedini nastup koji je nova supergrupa zakazala. Stranice Rock in Rio festivala bilježe kako je supergrupa zajedno snimila i album.

Depp je nastupao s Cooperom više puta otkako su se upoznali na snimanju filma Dark Shadows Tima Burtona; Depp je u filmu glumio vampira, a Cooper samoga sebe.

Depp je prvi put sa shock rokerom svirao gitaru na njegovom nastupu 2012. u Orpheumu u Los Angelesu. Od tada stvorili su vezu koja je dovela do snimanja u studiju, rekao je Cooper nedavno za Rolling Stone.

“Mnogo se viđamo,” rekao je Cooper. “postao mi je blizak prijatelj i suradnik. Mnogo smo snimali zajedno u posljednje vrijeme. Vrlo je talentiran i cool tip. Johnny ne mora raditi ništa; on radi stvari samo zato što želi. Ne radi se o njegovom egu.”

Osim što svira s Cooperaom – kao i s Ryanom Adamsom, Williejem Nelsonom, Marilyn Mansonom, Paulom McCartneyjem i Butchem Walkerom – Depp je pjevao prateće vokale na Aerosmithovom Music From Another Dimension, i tu je veza sa trećim vampirom, Joeom Perryjem. Ne zna se koji će drugi glazbenici biti u bendu.

“Johnny ima osjećaj za rock and roll stare škole. Vrlo je izbirljiv i promišljen. Upadne i izbjegava pretjerivanje, što bi većina glazbenika trebala naučiti,” rekao je Cooper za Rolling Stone. “Ne pretjeruje ni u nastupu, što me isprva iznenadilo. Sretan je što nastupa i uživa u glazbi, i nikada nije u centru pozornosti. Kod Johnnyja mi se posebno sviđa što radi glazbu iz zabave i zato što je voli. Prvo je bio glazbenik, i zato mu je to blisko srcu.”

Izvor Rollingstone.hr Foto ShowBizzPress/Warner Bros

About The Author

Related posts