Lipanj 03, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Joga pomaže zaspati

Joga Konferencija  Joga i znanost SBP

Kako bolje spavati? Istraživanje s Harvarda otkrilo je da su ispitanici koji su osam tjedana radili jogu spavali bolje i dulje od onih koji nisu vježbali.

Ako ste previše zauzeti da biste uklopili u život i vježbanje joge, dobra vijest je da možete poboljšati san samo jednom pozom: noge uz zid ili Viparita Karani.

Ova se asana smatra nježnom inverzijom i iako se obično vježba na kraju sata joge, ona sama može biti korisna za opuštanje tijela.

Podignute noge uz zid prije nego što krenete na spavanje ili usred noći ako ne možete zaspati.

Dodajte još duboko disanje i učinci će biti još bolji. Ovu pozu mogu prakticirati mnogi ljudi.

Noge nemojte držati jako čvrsto, tek toliko da su okomite. Ako se borite da noge držite uspravno, uzmite traku ili nešto slično i stavite je oko nogu tik ispod koljena te ju lagano zategnite kako biste noge držali ispravno. Nježno zatvorite oči, a zatim opustite tijelo i duboko dišite- Oslobodite se ukočenosti ako je osjećate u tijelu.

Ostanite u ovoj pozi od 5 do 20 minuta, omogućujući da vam se dah vrati u normalu zadnjih nekoliko minuta. Ostanite prisutni uz osjećaj smirenosti i mira koji ova poza donosi. Kad ste spremni izaći iz poze, savijte koljena na pola prema prsima i prebacite se na jednu stranu. Koristite ruke kada se odlučite za drugi položaj, krećite se polako i pažljivo.

 

Izvor Metrp-portal.hr Foro ShowBizzPress

About The Author

Related posts