Rujan 26, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Jedina je žena na svijetu koja se može pohvaliti da ima glumačku karijeru dulju od 80 godina!

betty white ss

“Zlatna djevojka” Betty White slavi veliki 98. rođendan, a svojom pojavom i uvijek nasmijana stavlja u drugi plan sve nakon što se pojavi bilo gdje. Jedina je žena na svijetu koja se može pohvaliti da ima TV karijeru dugačku čak 80 godina. Dandanas izgleda savršeno za svoje godine i ne boji se koristiti sve modne detalje kako bi izgledala još i bolje.

Betty White
image-181132

Betty White rođena je na današnji dan 1922. godine – iste godine kada su se rodile Judy Garland i Ava Gardner. Ova poznata glumica često se šali kako je karijeru započela u nijemim filmovima, obzirom na to da se na ekranima prvi put pojavila 1939. godine – tri mjeseca nakon što je završila srednju školu.

Pravo ime joj je zapravo Betty, ne Elizabeth, a ušla je i u Guinnesovu knjigu rekorda kao glumica s najdužim stažem u showbizu. Istaknula je u nekoliko intervjua kako joj je Drugi svjetski rat zaustavio karijeru na neko vrijeme. Prije televizije radila na u kazalištu, na radiju i kao model, no kada je počeo rat sve je trebala staviti na pauzu. Istaknula je kako je to zaista bilo jako teško vrijeme za balansirati određene stvari u životu.

White je dosad bila udana tri puta, a za prvog supruga Dicka Barkera udala se i razvela 1945. godine. S njim je živjela na farmi u Ohiju, ali ubrzo se vratila svojoj karijeri u Los Angeles, gdje je upoznala Lanea Allena, za kojeg se udala dvije godine kasnije. Razveli su se nakon dvije godine braka, a Betty White ponovno se udala 1963. godine.

Betty White
image-181133

Najpoznatija je po ulozi u TV seriji “Zlatne djevojke” koja se emitirala od 1985. do 1992. godine, a da nije glumica kaže da bi radila u zoološkom vrtu jer obožava životinje.

Zbog Facebook grupe je prije deset godina postavila novi rekord. Grupa je pokrenuta kako bi nagovorili producente da Betty White pozovu u emisiju “Saturday Night Live” da ju vodi. Producent Lorne Michaels se toliko oduševio da ju je pozvao, a postala je u 88. godini najstarija voditeljica te emisije, za koju je dobila nominaciju za Emmy.

Betty White
image-181134

Kada je imala 92 godine White je dobila svoju 21. nominaciju za Emmy, a to joj je osiguralo i titulu najstarije glumice nominirane za Emmy.

Izvor dnevnik.hr Foto screenshot, Instagram

About The Author

Related posts