Kolovoz 09, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Jalta, Jalta zatvorila Bundekfest 2014.

bun

 

 

Bundekfest 2014. završio je sinoć, a više od pola milijuna građana uživalo je u brojnim zabavnim sadržajima u jedanaest festivalskih dana. Čast da zatvori najveće i najuspješnije izdanje zagrebačkog festivala imala je predstava koja je obilježilja kazalište Komedija i grad Zagreb, najdugovječniji i najgledaniji hrvatski mjuzikl Jalta, Jalta.

 

bun1
image-1182

 

708. kostimirana koncertna izvedba legendarnog mjuzikla Milana Grgića i Alfija Kabilja privukla je tisuće posjetitelja a uz zvuke jedne od najljepših pjesama svih vremena Neka cijeli ovaj svijet, završio je Bundekfest 2014. Pod redateljskom palicom Vlade Štefančića u glavnim su se ulogama pojavili Sandra Bagarić, Jasna Palić Picukarić, Denis Grabarić, Davor Radić, Roni Žlabur, Dražen Bratulić i Dario Došlić. Iako često odlaze u goste, velika otvorena pozornica na Bundeku oduševila je cijeli tim.

bun2
image-1183

“Jalta Jalta”

“Moram priznati da mi je ovo nova scena i presretna sam jer se skupilo jako puno ljudi. Večeras smo prikazali najvažnije ulomke iz Jalte i najbitnija priča je ispričana te prenesena poruka nade, dobrote, vjere u bolje sutra i prijateljstvo. Bilo je lijepo vidjeti da su svi ljudi s nama pjevali, a uvijek nakon završetka imam dojam da je svima žao što se rastajemo i da svi želimo ostati u tom prelijepom svijetu magije i dobrote.“ – izjavila je glumica i pjevačica Sandra Bagarić.

 

bun3
image-1184

Mala pozornica u popodnevnim je satima ugostila još jednu glumačku družinu. Histrioni su za kraj Bundekfesta pripremili svoju hit predstavu Pozdrav iz Remetinca. Iako su najavili predstavu Muke po Iveku, zbog izvanrednih okolnosti ista je morala biti otkazana, no brojnim nasmijanim licima nije nimalo zasmetala ekipa iz Remetinca. Vid Balog i Davor Dretar Drele, nasmijali su do suza gledatelje svojim veselim igrokazom i pjesmama koje na duhoviti način oslikavaju hrvatsku svakodnevicu.

 

bun4
image-1185

“Pozdrav iz Remetinca”

U jedanaest festivalskih dana, Bundekfest 2014. je predstavio brojne sadržajne i programske novitete. Po prvi puta građani su imali priliku upoznati gastro i kulturnu ponudu gradova partnera, Beča, Rima, Ljubljane i Budimpešte. U vikendu otvorenja festival balona oduševio je mnoge, a brojne predstave i radionice za djecu kulturnih centara iz Zagreba, bila su omiljena zabava najmlađih posjetitelja uz naravno, lunapark i vožnje kočija s konjima. Koncerta arena ugostila je sjajne glazbenike poput Hladnog piva, Massima, Tonyja Cetinskog, Psihomodo popa, Silente, a spektakularni koncert Dine Merlina obilježio je ovogodišnji glazbeni program.

 

bun5
image-1186

 

 

Davor Dretar Drele

 

bun6
image-1187

Sandra Bagarić

 

 

Piše: I.H.    Foto: Vedran Tolić

About The Author

Related posts