Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Izložba ŽELIM ZNATI!

eugen wagner1

Ovom izložbom u Tiflološkom muzeju  javnosti je predstavljena zbirka Donacija Wagner koju čine učila za nastavu matematike i fizike, a rezultat je pedagoškog i znanstveno stvaralačkog rada slijepog prirodoslovca, inovatora i konstruktora, nastavnika matematike i fizike Eugena Wagnera.

Sva učila izrađena su prema njegovim nacrtima u tvornici Učila, u kojoj je od 1952. godine radio kao voditelj, a potom i kao savjetnik projektno-razvojnog odjela.

eugen wagner
image-7617

Izložbom su predstavljeni modeli koji tematski obuhvaćaju nekoliko skupina učila za obradu i izučavanje zakonitosti iz područja optike, kalorike i kalometrije, sustav funkcionalno povezanih učila za nastavu osnova mehanike, hidromehanike, elektrostatike i magnetizma.

Ova je izložba edukativna i interaktivna. Posjetitelji imaju priliku, uz pomoć replika izloženih modela, dodirom aktivno sudjelovati u razumijevanju pojedinih matematičkih poučaka te putem interaktivnih animacija fizikalnih pokusa spoznati osnove zakonitosti fizike.

Tijekom održavanja ove izložbe, održavaju se i radionice pod vodstvom profesora matematike i fizike, što se očekuje i za vrijeme obilježavanja manifestacije Noć muzeja u kojoj se za posjetitelje pripremaju zanimljiva interaktivna događanja.

Piše: M.K. Foto: SBP

About The Author

Related posts