Rujan 26, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Izložba umjetničkih slika Ive Habus u HDLU

mas 3

Izložba slika mlade umjetnice Ive Habus bit će otvorena 16. ožujka u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, a može se pogledati do 26. ožujka 2017..

„Motivi mojih radova su mnogostruko uvećani dijelovi avionskih motora, slikani prema predlošcima za koje sam koristila vlastite, autorske fotografije aviona, snimljene u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Detalje mašina svjesno uvećavam kako bih istaknula njihovu snagu i moć, kao i svoje divljenje. Avionski motori su mi posebno fascinantni, jer su upravo oni čovjeka vinuli u nebo. U svom radu – slično ideji futurista prema kojoj industrijski gradovi, automobili i avioni predstavljaju trijumf tehnologije nad prirodom – glorificiram taj ljudski izum i ističem njegovu estetiku. Odlučujem se za monokromatski pristup slici, jer smatram da redukcijom boje i korištenjem chiaroscuroa postižem dodatnu dramatiku te potenciram vizualnu i realnu snagu i moć koju strojevi posjeduju.“ – rekla je Iva Habus o svojim djelima

mašina 1a
image-88398

mash 11
image-88399

Iva Habus rođena je 7.8.1987. godine. 2007. upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, odsjek za animirani film i nove medije, a 2011. godine prebacuje studij na grafički odsjek. Od 2012. godine studira u klasi red. prof. Roberta Šimraka. U jesen 2013. odlazi na jednosemestralnu studentsku razmjenu Erasmus na University of Arts Poznan u Poljskoj, gdje studira na grafičkom odsjeku. Godine 2014. upisuje diplomski sveučilišni studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti Zagreb u klasi red. prof. Roberta Šimraka. Kontinuirano izlaže u zemlji i inozemstvu. Od 2016. godine, Iva je članica HDLUa. Živi i radi u Zagrebu.

mach kolaž
image-88400

Piše D,T, Foto Show Bizz Press

 

About The Author

Related posts