Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ivona Juka osvojila “Zlatnu mimozu” za režiju filma “Ti mene nosiš”

ti mene nosiš

Debitantski dugometražni igrani film „TI MENE NOSIŠ“, redateljice i scenaristice Ivone Juka, nastao u produkciji produkcijske kuće 4film te ko produkciji Galileo productiona, osvojio je Zlatnu mimozu za režiju na 29. Filmskom festival Herceg Novi– Montenegro film festival.

Film “TI MENE NOSIŠ” nastao u produkciji produkcijske kuće 4film i ko produkciji Galileo productiona prikazan je 3. kolovoza 2015. na Kanli kuli pred mnogobrojnom publikom u sklopu natjecateljskog programa i već tada je istaknuo svoju kandidaturu za ovaj sjajan uspjeh.

Redateljica Ivona Juka je osvajanjem nagrade za najbolju režiju samo potvrdila svoj talent i neslućene mogućnosti a kako je sama istaknula vrijeme je da počnemo nuditi svijetu neke druge priče, a ne da ispunjamo očekivanja kakve bi priče mi trebali ili morali pričati zato što “netko” od nas očekuje samo određenu vrstu priče. Dosta se razgovaralo i o značaju koprodukcija koje značajno dižu kvalitetu filmova na višu razinu i to ne isključivo iz financijskog aspekta, već zbog kreativnih suradnja profesionalaca koji iz različitih dijelova regije često donose najbolja znanja i iskustva.

Kratak sadržaj filma “TI MENE NOSIŠ”
Desetogodišnja Dora zanemarena je djevojčica koja želi postati nogometna menadžerica. Uzor pronalazi u Zdravku Mamiću i pomno proučava njegov lik i djelo. U njezin život se iznenada vraća otac Vedran, odmetnik, kojeg nije bilo četiri godine. Kad se policija pojavi na vratima, kći instinktivno spašava oca. Kći i otac ubrzo sklapaju savezništvo… 
Ives je redateljica popularne sapunice u kojoj gl. uloge glume estradnjaci i lokalni celebrities, a ne glumci. „Cirkus“ kojeg ima na poslu, priređuje joj i dementni otac Ivan kod kuće. Ona pleše po tankoj žici i pokušava održati balans u ludom ritmu događaja…
Nataša je trudna producentica kojoj život sve više nalikuje sapunici koju producira.

O filmu TI MENE NOSIŠ
Scenarij za dugometražni igrani film „TI MENE NOSIŠ“, redateljice Ivone Juka, nagrađen je s tri nagrade kao najbolji scenarij: nagradom NIPKOW programa u Njemačkoj, nagradom Udruženja filmskih redatelja Hrvatske i nagradom Gradskog ureda za kulturu Grada Splita – filmskih kritičara. Film je takoder odabran kao jedan od deset najboljih filmskih projekata u cijelom Svijetu za prestižni njemački masterclass eQuinoxe – program sufinanciran sredstvima Europske Komisije.

U filmu igraju najveće glumačke zvijezde regije, kao što su: Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, kao i brojni drugi.

„Ti mene nosiš“ je dobio do sada izvrsne kritike najznačajnijih hrvatskih filmskih kritičara i to od većeg dijela kritike. Miljenko Jergović, Vesna Pažin, Nenad Polimac, Damir Radić, Krešimir Bobaš, Sven Mikulec, Daniel Rafaelić, Jurica Pavičić i drugi cijenjeni kritičari napisali su sjajne kritike o filmu.
Nakon uspješne distribucije u Hrvatskoj, slijedi skorašnja distribucija u koprodukcijskim zemljama, prvo Crnoj Gori, a zatim u Srbiji i Sloveniji.

Piše D.T. Foto Screenshot

About The Author

Related posts