Lipanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Ivica Kostelić na šestom Falkensteiner Punta Skala Triatlonu

Ivica Kostelić   Foto Darko Belančić i Bora Subota/EXE produkcija

Ivica Kostelić na svom prvom triatlonu, austrijske sportske legende u štafeti, 700 profesionalnih sportaša i amatera iz čak 23 zemlje, odlična turistička promocija i užarena sportska atmosfera obilježili su Falkensteiner Punta Skala triatlon u Petrčanima kraj Zadra
Punta Skala, 11. svibnja 2019. – Veliki izazov za najveću hrvatsku skijašku zvijezdu. Na Falkensteiner Punta Skala triatlonu u Punta Skali kraj Zadra Ivica Kostelić natjecao se u štafeti s prijateljima Lukom Bakračem i Zoranom Jelakovićem i otplivao zahtjevnu dionicu od 1900 metara. Bodrili su ga supruga Elin Kostelić i sinovi.

 

 

Elin Kostelić   Foto Darko Belančić i Bora Subota/EXE produkcija
image-162171

 
”Oduvijek mi je bila želja isprobati triatlon, ali kako veći dio uključuje trčanje na asfaltu, a moje koljeno nažalost to ne može podnijeti, odlučio sam sudjelovati s prijateljima u štafeti i plivati. Uzbuđenje nije veliko jer nisam favorit, ovo je rekreativno, odlično druženje i pravi sportski duh”, rekao je Ivica Kostelić.

 

Ivica Kostelić   Foto Darko Belančić i Bora Subota/EXE produkcija
image-162172

 
Natjecanje u srednje dugoj disciplini uključivalo je i štafetu koja se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21,1 kilometar trčanja. Natjecala se i štafetna trojka pod imenom Austrijske legende, koju čine skijaši Reinfried Herbst i Klaus Kroll te Otto Konrad, golman austrijske nogometne reprezentacije.

 

Georg Unterkircher, Otto Konrad    Ivica Kostelić   Foto Darko Belančić i Bora Subota/EXE produkcija
image-162173

 

 
”Jako sam uzbuđen, jer ovo je moj prvi triatlon u životu, plivam u štafeti, a nisam profesionalni plivač. Mnogo je natjecatelja, ne znam što me očekuje, ali sportaš sam i naučio sam da je u životu uvijek najvažnije biti hrabar i dati sve od sebe”, rekao je Reinfried Herbst, austrijska skijaška legenda.
Triatlon na jednoj od najljepših lokacija na Jadranu i ove je godine organiziran u suradnji s TZ Zadarske županije, TZ Grada Zadra i TZ Grada Nina i ispunio je sva očekivanja.

 

Ivica Kostelić   Foto Darko Belančić i Bora Subota/EXE produkcija
image-162174

 

 
”Na glavnoj utrci bio je rekordan broj natjecatelja, ukupno 400 natjecatelja iz čak 23 zemlje, od naših susjeda do natjecatelja iz Južne Koreje, Grčke i Irske. Postajemo prava triatlonska zvijezda i sve se bolje pozicioniramo na mapi Open season triatlona i family friendly mjesta za odmor, gdje sportaši, nakon naporne zime i treninga, a prije svojih državnih prvenstava dolaze testirati formu i usput se odmoriti s obiteljima“, zaključio je Zlatko Parać, direktor utrke.

 

 

Ivica Kostelić   Foto Darko Belančić i Bora Subota/EXE produkcija
image-162175

 

 
Ovogodišnji pobjednici u srednje dugom triatlonu, iznimno zahtjevnoj disciplini u kojoj su se danas okušali vrhunski profesionalci i najizdržljiviji amateri, su hrvatska natjecateljica Sonja Škevin s vremenom 4:28:13 i austrijanac Michael Weiss s 3:59:41, a od domaćih muškaraca prvi je kroz cilj prošao Matija Avirović s 4:09:26.

 

 

Ivica Kostelić   Foto Darko Belančić i Bora Subota/EXE produkcija
image-162176

 

 
Bogate nagrade osigurali su Falkensteiner te službeni sponzori Decathlon, Saucony Hrvatska i Olival.

 

 

 

 

 

 

Piše M.T Foto Darko Belančić i Bora Subota/EXE produkcija

About The Author

Related posts