Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hvalevrijedna akcija humanitarne organizacije Lions – Vinograd dobrote

Lions - Vinograd dobrote  DJURDJICA PROTIC, VINKA MITROVIC, ILIJANA PALCEC, SANJA JAKOPCIC CAR, ZELJO PRSKALO SBP

Tmurni dan u srcu Vukovarsko – srijemske županije u Iloku, razvedrila je hvalevrijedna akcija humanitarne organizacije Lions, Vinograd dobrote. Vođeni načelom humanosti, promicanjem ekološke svijesti i važnosti stjecanja zvanja u poljoprivredi, Lionsi Districta 126 Hrvatska u suradnji s Iločkim podrumima organizirali su drugu po redu berbu grožđa kojom mlade agronome potiču na ljubav i ostanak u svom rodnom kraju. Obilje vrhunskog grožđa, zajedničko druženje, međusobno pomaganje i nova prijateljstva tako su još jednom pokazali brojne ljepote i prednosti agronomskih zanimanja prijeko potrebnih našoj zemlji.

LIONS VINOGRAD DOBROTE  SBP
image-171476

Lions - Vinograd dobrote   DJURDJICA PROTIC S KUMOVIMA TRSA, OBITELJI SMILJANIC I PRIJATELJIMA SBP
image-171477

„Ponosni smo na projekt koji je i ove godine u Vukovaru i Iloku okupio preko 100 lionsa i prijatelja Lionsa. Trenutno imamo 190 kumova iz devet europskih država što Vinogradu dobrote daje međunarodni karakter. Budući da je projekt otvoren za sve ljude dobrog srca, sljedeći primjere pojedinih kumova koji su donirali kumstvo za pet, šest i više trsova, pozivamo vas da nam se pridružite u našoj akciji pomaganja koja se nastavlja i dalje.“– istaknula je voditeljica projekta Đurđica Protić.

LIONS VINOGRAD DOBOROTE SBP
image-171478

Donacija u iznosu od 10 tisuća kuna namijenjena je Srednjoj školi Ilok, osnovanoj 1899. godine pod imenom Kraljevska vinogradarska škola za obnovu školskog praktikuma.

LIONS VINOGRAD DOBROTE SBP
image-171479

„U svoje osobno, kao i u ime svih učenika i djelatnika Srednje škole Ilok, zahvaljujem svim donatorima, Lions Distriktu 126 Hrvatska, Lions klubu Zrinjevac i svima uključenima u projekt. Kumstvom trsu u Lions Vinogradu dobrote doprinijeli ste stvaranju boljih uvjeta školovanja našim učenicima te stvaranju boljih uvjeta rada našim nastavnicima. Također, uvelike ste doprinijeli i promociji naše škole, na čemu se još jednom od srca zahvaljujem.“- zaključio je ravnatelj Srednje škole Ilok Željko Prskalo.

ZLATKO JANKOVIC MILOS  Lions - Vinograd dobrote  SBP
image-171480

 

U ovogodišnjoj berbi sudjelovali su predstavnici Vukovarsko Srijemske županije, Grada Iloka, Iločkih podruma, Lions dužnosnici i Lionsi iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. Svim kumovima trsa Iločki podrumi u znak zahvale poklonili su specijalnu ediciju Anima Lions vina.

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts