Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Humanitarni koncert „Sviramo za Igija“ u Močvari

Hladno pivo irska

Humanitarni koncert „Sviramo za Igija“ održat će se 28. prosinca u Močvari pod motom “dobro se dobrim vraća”.
“Sviramo za Igija” naziv je humanitarne akcije koja okuplja rock bendove, prijatelje priznatog hrvatskog violinista i člana benda Cinkuši i ansambla “Lado”, Igora Barića – Igija u cilju pomoći pri rehabilitaciji nakon moždanog udara.

Igor je surađivao je i s Hladnim pivom, Vješticama, Ayllu, Tetom Lizom, Jegedušima, Zagrebačkim muzikašima, Harmerima… Prošao je veliki dio svijeta svirajući violinu, gajde i flautu, dajući svoj obol autorskom pristupu po kojemu su Cinkuši prepoznatljivi. Od samostalnih albuma Zeleni kader (1999.), Domesticus Vulgaris (2005.), Špiritus Sanctus (2009.), zaokruženih na live albumu i DVD-videu “Uživancija!” (2011.), preko kazališnih predstava Renea Medvešeka “Čovjek koji je spasio Europu”, zatim “Hamleta” u režiji Zlatka Viteza, plesnih predstava “Domesticus Vulgaris ili Jednostavno domaće” (2005.) i “Etnounlimited ili suze i krv” (2008.) Rajka Pavlića, voditelja plesnog ansambla Liberdance, do animiranih filmova “Ciganjska” (2004.) i “Silencijum” (2006.) Davora Međurečana i Marka Meštrovića.
2005. godine s Cinkušima dobiva nagradu za najbolju autorsku glazbu na 13. Danima Hrvatskog filma za animirani film Ciganjska, a 2010. Hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji etno album godine sa “Špiritus Sanctus”.

 

 

Vezano uz ovaj humantirani koncert kolege iz Picksiebnera su rekli:
“Picksiebner i Cinkuši već godinama druguju i podržavaju se uzajamno, a spojio ih je svjetonazor, pa je bilo logično da se odmah da podrška i pomogne našem članu ekipe.”

 

 

 

Frontman Hladnog Piva Mile Kekin pozvao je sve da dođu 28.12.2016 u Močvaru: “Igora poznajemo petnaestak godina, svirao nam je na par albuma, družili smo se i po svadbama, rođendanima i radi druženja samog. Cinkuši su po našem mišljenju jedan od najoriginalnijih bendova u ovom dijelu svijeta i ovom akcijom želimo pomoći našem zajedničkom frendu. Dođite u Močvaru u što većem broju. Uživat ćete u vrhunskoj svirci, mrdnuti dupe i istovremeno učiniti dobro djelo.”

 

 

ULAZNICE:

Upad u pretprodaji: 60 KN. Na dan događanja na blagajni kluba: 80 KN

Piše M.T FotoShowBizzPress

About The Author

Related posts