Srpanj 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Humanitarni koncert Gabi Novak i Arsena Dedića

Nenad Jandric_Lea Dekleva_Vatroslav Kulis

U subotu 4. srpnja 2015. Rotary club Zagreb Kaptol na Sceni Amadeo organizira veliki humanitarni koncert za akciju ‘Korak u život’ kojom se osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji
Ove godine ‘domaćini’ koncerta bit će vrhunski glazbeni umjetnici Gabi Novak i Arsen Dedić, a koji su danas najavili na novinarskoj konferenciji u zagrebačkoj galeriji Vevet: Zvonko Mesić, predstavnik Rotary kluba Zagreb Kaptol, Nenad Jandrić – voditelj Scene Amadeo te Lea Dekleva i maestro Branko Bulić Bula koji će ujedno biti i posebni gosti koncerta. Posebnost ovogodišnjeg koncert jest u tome što će svaki kupac ulaznice za koncert, čija je cijena 150 kuna i od čije prodaje se osiguravaju stipendije, na dar dobiti grafiku vrsnog hrvatskog likovnog umjetnika Vatroslava Kuliša.
U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol 2009. godine pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život. Akcijom se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih šest godina prikupljeno je više od 20 milijuna kuna za 185 studentskih stipendija, dok je prva generacija stipendista završila studij prošle godine.
Na održanoj tiskovnoj konferenciji stipendistica akcije Korak u život, Marija Čagalj, studentica pete godine na zagrebačkom Građevinskom fakultetu objasnila je važnost ovog projekta te se još jednom ovom prilikom zahvalila Rotary clubu Zagreb Kaptol na datoj mogućnosti studiranja.
Humanitarni koncert za akciju ‘Korak u život’ održat će se u subotu 4. srpnja 2015. na Sceni Amadeo (atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja zagrebačkog Gornjeg grada, Demetrova ulica)s početkom u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 150 kn, a od čije se prodaje osiguravaju stipendije, mogu se kupiti putem online servisa www.ulaznice.hr i na njihovim prodajnim mjestima. U slučaju kiše koncert će se održati u kazalištu Kerempuh.


Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts