Veljača 24, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hrvatski barokni ansambl slavi rođendan

hrvatski barokniansambl
Hrvatski barokni ansambl slavi rođendan uz glazbu dva najveća barokna skladatelja, Georga Friedricha Händela i Johanna Sebastiana Bacha.
Najznačajniji je to hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno obaviješteno izvođenje glazbe baroka, ali i bliskih mu epoha. Okuplja renomirane glazbenike mlađeg naraštaja koji sviraju na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. Ansambl često surađuje sa solistima i dirigentima s kojima dijeli entuzijazam i stručnost  prema istim glazbenim razdobljima. U Velikoj dvorani Lisinskog  odlučili su rođendan proslaviti koncertom uz sopranisticu Ivanu Lazar,  pod umjetničkim vodstvom violinistice Laure Vadjon.
“Hrvatski barokni ansambl čini posebnim ne samo vrsnost izvođača nego i potpuna posvećenost djelima koja izvode – način sviranja i uživljavanja u glazbu, široki dinamički raspon, razumijevanje i osluškivanje baroknih igara pitanje-odgovor (forte-piano) te cjelokupno promišljanje djela, a da ne govorim o zvučanju i čistoći zvuka.”  Irena Paulus za klasika.hr
Program:
Djela Georga Friedricha Händela i Johanna Sebastiana Bacha
Izvor:

About The Author

Related posts