Veljača 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hrvatske odbojkašice stigle u Budimpeštu

Hrvatska zenska odbojkaska reprezentacija (2)

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upravo je stigla u Budimpeštu gdje već od petka, 23. kolovoza počinje Europsko prvenstvo. Naše odbojkašice danas su odigrale svoj prvi trening u Mađarskoj i time se počele pripremati za svoj prvi meč s Azerbajdžanom.

 

 

Hrvatska zenska odbojkaska reprezentacija 3
image-170301

 

 

 

Trener Daniele Santarelli ususret prvenstvu osvrnuo se na sami početak suradnje s novim timom te otkrio s čime su se najviše borili.

 

“U početku smo krenuli sa malim poteškoćama, no praksom i vježbom djevojke i cijeli tim se znatno poboljšao i jako sam sretan sa rezultatom prvoga dijela ljeta. Igrom na Zlatnoj ligi uspjeli smo ostvariti vrlo visoke i iznimno dobre rezultate i to iskustvo bilo je neophodno za cijeli tim. Nakon kratkog odmora u srpnju počeli smo sa sitnim promjenama i uhodanim igračicama.” te zaključio kako je jako zadovoljan radom i napretkom naših reprezentativki. “Upravo sam završili Gloria Cup, na kojem smo odigrali tri važna meča i to nam je bila izvrsna priprema za ono što nas očekuje. Prvi meč koji nas očekuje na Europskom prvenstvu u Budimpešti je protiv Azerbajdžanki koji zasigurno neće biti lagan jer je ekipa dosta jaka i moramo pokazati našu najbolju igru što i nije loše jer ako odigramo prvu tešku utakmicu osjetit ćemo jačinu i nivo ovog natjecanja što je bitno za kasnije utakmice. Iako će svaki meč biti težak, nadamo se našoj najboljoj igri i rezultatu.”

 

Hrvatska zenska odbojkaska reprezentacija 4
image-170302

 

 

Hrvatska se nalazi u skupini C zajedno sa Azerbajdžanom protiv kojega igrajmo u petak, 23.kolovoza u 15 sati, zatim s Estonijom protiv koje igramo 24., Nizozemskom 26., Rumunjskom s kojom igramo 27. i Mađarskom s kojim igramo 28.kolovoza. Četiri prvoplasirane momčadi izborit će osminu finala.

 

“Kompletni smo, zdravi i spremni, jedno nam nedostaje Ema Strunjak u ekipi koja se nažalost ozlijedila i neće biti s nama na prvenstvu.”– izjavio je Frane Žanić iz Hrvatskog odbojkaškog saveza te dodao: “Svakako neće biti lako jer nas prvi očekuje Azerbajdžanna čelu s odličnim trenerom Caprarom. Nakon toga očekuje nas ekipa Nizozemske koja je bila treće rangirana na zadnjem Svjetskom prvenstvu. Očekuje nas također i jaka Rumunjska na čelu s Pedullaom te domaćin prvenstva Mađarska koja je tu sa trenerom Jan De Brandtom. Ne treba podcijeniti ni Estoniju koja je izbacila Češku koja se zbog toga nije ni plasirala na ovo Europsko prvenstvo. Bit će ovo jedna zanimljiva skupina, no ako mi damo i pokažemo ono što smo pokazali u drugome dijelu ljeta kada smo pobjeđivali i igrali dobre i jake utakmice možemo očekivati velike stvari ali pri tome trebamo ostati prije svega skromni. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu i priželjkivati samo najbolje. Težit ćemo pobjedi protiv Azerbajdžana kako bismo time razbili početnu tremu i olakšali put za idućeg protivnika.”

 

“Zadovoljne smo sa pokazanim na prijateljskim utakmicama, no uvidjele smo da postoje još neke stvari koje možemo unaprijediti na čemu smo i radile ovih zadnjih par dana u Turskoj kako bismo se što bolje uspjele pripremiti za Azerbajdžan. Proučavale smo njihovu igru, imamo taktiku i znamo kako se trebamo postaviti prema njima te smo spremne pokazati što smo radile cijelo ljeto.” – zaključila je Beta Dumančić.

 

 

Hrvatska zenska odbojkaska reprezentacija
image-170303

 

 

“Nakon pozitivnog turnira u Turskoj pokazale da možemo igrati sa Srbijom i Turskom što nam je diglo samopouzdanje prije samog Europskog prvenstva. Odličan pripremni turnir uoči Europskog prvenstva gdje smo uvidjeli na kojima segemntima igre moramo dodatno poraditi. U petak nas očekuje prva utakmica protiv Azerbajdžana koji su uz Nizozemsku najjači u grupi. Mlada smo grupa i moramo se koncentrirati na nas i našu igru i pokazati sve na čemu smo radili ovo ljeto. Cilj nam je kvalificirati se u Ankaru. Atmosfera je odlična i jedva čekamo da krenu utakmice.” – zaključila je kapetanica Samanta Fabris.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts