Rujan 20, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hrvatska koprodukcija Neparožderi najgledaniji animirani film u povijesti češke kinematografije

neparožderi

Dugometražni animirani film Neparožderi (Lichožrouti), nastao u hrvatskoj koprodukciji, postao je najgledaniji češki animirani film u povijesti češke kinematografije, s prodanih preko 320.000 ulaznica.

Ovaj češko-slovačko-hrvatski film temelji se na istoimenoj popularnoj dječjoj knjizi koju je napisao Pavel Šrut o suprostavljenim bandama malih, simpatičnih bića, nevidljivih običnim ljudima, koji kradu jednu čarapu iz para. Knjiga je objavljena i u Hrvatskoj, u prijevodu Sandre i Alena Novosada i u izdanju Algoritma (2011.). Premijera filma održana je 20. listopada 2016. godine u Češkoj, a film je i dalje u redovnoj kinodistribuciji. Trenutno se prikazuje i u Slovačkoj gdje ga je do sada pogledalo oko 20.000 gledatelja.

bx2m4vwu1bgpi2bmevg7cyydbn4
image-88854

Režiju za Neparoždere potpisuje češka animatorica Galina Miklinova, produkcijska kompanija je Total HelpArt iz Praga koju vodi poznati češki producent i redatelj Ondrej Trojan, koproducent je Petr Horak iz Alkay Animation Prag, slovački koproducenti su Zuzana Mistrikova i Lubica Orechovska iz PubRes kompanije iz Bratislave, a hrvatski dio koprodukcije, vodi firma Filmosaurus Rex d.o.o. iz Zagreba, s koproducentom Arsenom Antonom Ostojićem i pridruženim producentom Hrvojem Vajićem. Glazbu za film, koja je izvedena uz pomoć hrvatskih glazbenika i instrumentalista skladao je Mate Matišić.

Uz Hrvatski audiovizualni centar, film su sufinancirali i Češka televizija te HBO, svjetsku prodaju filma vodi danski prodajni predstavnik Level K, a hrvatska distribucija filma očekuje se uskoro.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts