Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hrvatska i Slovenija u kampanji Vatreni vježbaju LIVE

Vatreni vježbaju LIVE_SBP

Nalazimo se u situaciji u kojoj nas sa svih stran bombardiraju virusi, potresi, ograničenja kretanja, crne vijesti,strah i neizvjestan pogled u budućnost. Moramo ostati pozitivni i vjerovati u dobro. Strah i nada najjači su pokretači za naš opstanak, izaberimo nadu.

 

Vatreni vježbaju LIVE_SBP
image-185877

 

 

 

U želji da pomognu, naši susjedi  koji vode pripreme za Ljubljanski maraton pridružili su se u nastojanju da prikupe što veći iznos za humanitarni karakter Zagreb maratona, a to je obnova Klinike za plućne bolesti Jordanovac.

Tim PRIPRAVE, koji se priprema za Volkswagen Ljubljanski maraton, najveći rekreativni klub u Sloveniji, želi prevladati negativizam, zaštititi ljude od straha i širiti nadu, dobru volju i povezati ljude. Ovaj put virtualno stvaraju iskustva jer ih samo iskustva drže na pozitivnoj strani mišljenja. Za trkače pripremili su i razne zanimljive članke koji vam mogu uljepšati svaki trenutak u danu i pomoći da lakše podnesete izolaciju i nađete sreću u svakodnevnim stvarima.

Godine 2019. PRIPRAVE tim doveo je čak 173 trkača na Zagrebački maraton, što je 15% svih sudionika na trku Garmin 10 km. Trčanje nas je povezalo, granice su pale, zajedno krećemo naprijed. Povezuju Hrvatsku i Sloveniju u treningu uživo. Trenerski tim PRIPRAVE želi dio svog doprinosa dati Zagrebu.

Trening snage kod kuće * UŽIVO * SVAKI DAN u 19 sati.

Kroz svaki trening, treneri pozivaju sve sudinike da sudjeluju u akciji prikupljanja donacija te na taj način pomognu u nastojanju da prikupe se sredstva i pomogne u temeljitoj obnovi bolnice Jordanovac. U nedjelju, 5. 4. 2020. Započeli su sa treninzima koji će se održavati sada svaki dan u 19 sati i mogu se pratiti uživo na FB stranici Zagreb maratona te neposredno nakon treninga na YouTube kanalu.

 

Vatreni vježbaju LIVE_SBP
image-185878

 

 

” Trčanje nas je povezalo, granice su pale, zajedno idemo naprijed i kroz zajedničke treninge radimo lijepu pozitivnu priču za sve naše sugrađane. Maraton je više od sporta!, poručuje tim Vatrenih te nastavlja;

Na samom početku pojave virusa corona  pojavila se misao da će najvjerojatnije svi sportovi stati, da će vježbanje biti zaustavljeno i da će, prije svega, biti prekinuti društveni kontakti. Uz inicijativu vođenog treninga uživo komuniciramo:

 

  • borbu se protiv virusa i straha putem sporta,
  • ojačavamo imunološki sustav,
  • možemo vježbati kod kuće (koristiti telefon, tablet, prijenosno računalo, TV),
  • ne prekidamo kontinuitet sportskih aktivnosti,
  • slijedimo upute institucija, ne družite se,
  • prenosimo pozitivnu energiju,
  • interaktivno se družimo,
  • znamo da postoji i vrijeme nakon virusa corone.

 

 

Vatreni vježbaju LIVE_SBP
image-185879

 

 

Ako strogo slijedimo upute nadležnih institucija i održimo kontinuitet vježbanja, puno lakše ćemo proći kroz teška vremena. Održavanje kontinuiteta vježbanja važno je iz dva aspekta:

  • U ovim teškim vremenima, bilo svjesno ili nesvjesno, borimo se i sa strahom, a naš svakodnevni život prati stres. Dr. Marjeta Košir savjetuje nam da održavanje umjerene tjelesne aktivnosti zaista ima pozitivan učinak na održavanje našeg opuštanja i imunološkog sustava.
  • Naš trener maratonskog tima, Boris Fluher, kaže nam da svaki čovjek ima ograničenu količinu volje i stvarno ne želite da potrošite tu snagu-volju ujutro samo za odabir svojih dnevnih aktivnosti. Držanje rutineprije dobi virusa održava nas snažnim, opuštenima i omogućava nam lakše kretanje kroz neizvjestan period.

 

Vježbanje uživo nije samo sportska aktivnost koja nas održava jakom i doprinosi našem zdravlju, već je prije svega kreator iskustva, pojačivać odnosa i aktivator nade za bolje sutra. Vježbanje je prozor u svijet interakcije i daje nam nadu da u ovoj situaciji nismo sami. Sportom se borimo protiv virusa i, prije svega, straha.”

 

Korona_ruke_imunitet_Vatreni vježbaju LIVE_SBP
image-185880

 

 

 

Prijenos treninga snage * UŽIVO

>> https://www.facebook.com/zagreb.marathon/

te na YouTube kanalu neposredno nakon treninga: www.youtube.com/channel/UCGnQycMSsX0vYAnD3z7wmQg

U 19:00 kliknite na link i dobrodošli u live workout.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

 

About The Author

Related posts