Srpanj 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hrana koja je loša za vas

chocolate-1335361_640

Neka hrana neće vas dugoročno zasititi, ali joj je teško odoljeti. Upravo su takve namirnice prepreka svima koji žele usvojiti zdrave navike, promijeniti prehranu i napraviti nešto dobro za sebe i vlastito zdravlje.

Kolači, čokolada ili slatkiši najčešće su krivci za našu kilažu… ili ipak nisu? Naime, nutricionistica Tamara Wilner otkrila je da su neke neočekivane namirnice hrana za vaše loše navike, a među njima su umaci, juhe i pločice od žitarica.

No prvo je potrebno pojasniti zašto se neke hrane ne možemo zasititi.

“Kad jedemo hranu određenog okusa, naši okusni pupoljci se s vremenom priviknu na taj okus i takva hrana nam postane dosadna. No naš sustav je moguće zavarati kad se pomno isplanira omjer soli, masti i šećera. U tom trenutku neprestano žudimo za još, a čak i ako tijelo signalizira da prestanemo jesti, ne možemo odoljeti”, kaže Tamara za Daily Mail.

Kad s polica uzimate umak od rajčice, juhu ili narezani kruh, obratite pozornost na sastojke.

“Mnogi se klone keksa, kolača, sladoleda, muffina, čokolade i slatkiša, ali navedene tri stvari su najčešći okidači”, upozorava nutricionistica.

Osim juha, umaka i kruha, treba biti oprezan i s dresinzima te energetskim pločicama od žitarica jer ta hrana najčešće sadrži kombinaciju šećera, masti i soli koja potiče želju, prenosi Index.

Wilkinson predlaže da jedete raznovrsne i uravnotežene obroke, pazite na unos hrane koju je navela i dovoljno spavate jer i nedostatak sna može biti okidač za povećanu želju za visokokalorijskom hranom koja škodi liniji.

 

 

Izvor Metro-portal.hr Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts