Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Hoće li umjetna inteligencija zavladati top listama?

Robot_SBP

Može li robot napraviti bolju pjesmu od najtrofejnijih dobitnika Porina? Koliko AI utječe na naš glazbeni ukus ili filmske preferencije? Kako sveopća digitalizacija, umjetna inteligencija i big data utječu na nastajanje top lista već sad, i tko od tog ima najviše koristi?

O umjetnoj inteligenciji u kulturnim i kreativnim industrijama na prvom danu konferencije, u četvrtak 28. studenog, predavanje će održati Davor Runje, IT stručnjak koji u svom CV-ju ima suradnje s Napsterom i PlayMedia Systems te bogato iskustvo u digitalnoj distribuciji glazbe. Suosnivač je tvrtke airt čija je misija usmjeravanje i implementacija umjetne inteligencije u poslovanju s podacima.

Nakon njegovog predavanja uslijedit će panel diskusija pod nazivom „Hoće li umjetna inteligencija zavladati top listama?“ u kojoj će, uz Runju, sudjelovati Mladen Vukmir, pravni stručnjak u području intelektualnog vlasništva te savjetnik raznim domaćim i međunarodnim organizacijama poput Ministarstva znanosti i tehnologije, Svjetske organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO), Svjetske banke i Europske komisije, zatim Sven Maričić sa Sveuličišta u Rijeci, savjetnik za nove tehnologije te dobitnik Državne nagrade za znanost 2017., ujedno i pionir 3D printa u Hrvatskoj. Perspektivu kreativaca predstavit će  glazbeni producent i autor Zvonimir Dusper Dus, suradnik nekih od najvećih imena domaće glazbe, višestruki dobitnik Porina te jedan od predvodnika digitalne glazbene produkcije na ovim prostorima.

 

robot
image-177054

 

 

Kreativna suradnja čovjeka i stroja tek je jedna od tema nadolazećeg MAKK-a koji će svojoj publici, između ostalog, otkriti tajnu uspjeha u pop glazbi za 2020., predstaviti pravila igre na dominantnom glazbenom terenu današnjice, YouTubeu, a imat ćemo i hrvatsku premijeru jednog glazbeno-biografskog nastupa poznatog domaćeg kantautora.

Drugi dan konferencije, 29.11., bavit će se nedavnim usvajanjem nove EU Direktive o autorskom pravu te njenom implementacijom u lokalno zakonodavstvo, kao i izgledima novinskih izdavača i kreativaca u digitalnoj borbi s korporacijskim divovima.

Sve aktualnosti pratite na službenim web stranicama MAKK-a gdje možete osigurati i svoje ulaznice za ovo jedinstveno digitalno-kreativno okupljanje!

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

 

 

About The Author

Related posts