Srpanj 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

HNK u Zagrebu daruje svoju vjernu publiku ulaznicom za balet Annonciation – La Stravaganza

unnamed-2

U povodu Dana hrvatskog baleta koji se obilježava 4.studenoga, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu na svaku kupljenu ulaznicu za balet Annonciation – La Stravaganza daruje vas jednom besplatnom ulaznicom.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i otkrijte skrivene metafore jednog od najboljih svjetskih koreografa. Slavni svjetski baletni umjetnik Angelin Preljocaj prvi put u Zagrebu koreografirao je baletne predstave i to dva autorska baleta nastala 1995. i 1997. godine;  Annonciation i  La Stravaganza.

 

unnamed-14
image-174882

 

U prvome dijelu pod naslovom  Annonciation / Navještenje,  autor se bavi  ključnom  temom utkanom u temelje kršćanstva, istražujući što do danas taj pojam pobuđuje u glavama i srcima ljudi. Za razliku od prve koreografije u kojoj sudjeluju dvije balerine u drugome dijelu pod naslovom La Stravaganza sudjeluje dvanaest balerina i baletana pričajući priču o nama u sadašnjosti i našem susretu s prošlosti  koja uvijek negdje  paralelno postoji, samo treba biti otkrivena. Suprotstavljajući  dva  vremena  i dva svijeta, pokazuje kako je zaista moguće pronaći zajednički jezik ma koliko različitosti velike bile.

*Karte za 1+1 ponudu mogu se kupiti isključivo na blagajni za izvedbe: 18.10., 19.10., 23.10. i 24.10.

 

Piše M.M Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts