Siječanj 29, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

HNK Split u Latviji – četvrto inozemno gostovanje splitskog Baleta u ovoj godini

Balet Coppelia u HNK Split  Hrvatsko narodno kazalište Split SBP

Solisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split Ivan Boiko i Nozomi Miura sinoć su predstavljali splitsku nacionalnu kazališnu kuću nastupom na 20. Međunarodnom baletnom festivalu u gradu Jūrmala, pokraj glavnog latvijskog glavnog grada Rige. Već četvrto je to inozemno gostovanje splitskog Baleta u 2019, a peto u kazališnoj sezoni 2018/19.

 

Hrvatsko narodno kazalište Split SBP
image-169329

 

 

Pored plesača splitskog Baleta, koji će izvesti pas de deux iz baleta Coppélia, na festivalu u koncertnoj Sali Dzintari nastupit će Anna Laudere iz Hamburg Baleta, solisti Victoria Ananyan i Simone Tribuna iz Les Ballets de Monte Carlo, Hyo Yung Kang i Jasson Reilly iz Stuttgart Baleta, balerine Anastasija i Viktorija Mihailec iz Rusije a baletni će koncert zaključiti domaćini iz Latvijskog nacionalnog baleta iz Rige Elza Leimane, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Kārlis Cīrulis i Kristaps Jaundžeikars.

 

Nozomi Miura Hrvatsko narodno kazalište Split SBP
image-169330

 

 

Splitski su baletani bili gosti Međunarodnog baletnog festivala u Jūrmali i prošle godine. Ovo je gostovanje, nakon onih u Mađarskoj, Njemačkoj i Italiji već četvrti inozemni nastup splitskog Baleta u 2019. godini. Početkom sezone Balet HNK Split  gostovao je i u Sarajevu.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts